Cultura 21/07/2021

L'Hermitage es desfà del Liceu

Els promotors del museu han demanat al Port no haver de presentar un protocol de col·laboració amb el teatre

Ara
2 min
Recreació del projecte de l'arquitecte japonès Toyo Ito per a l'Hermitage de Barcelona

BarcelonaLa tinenta d'alcaldia d'Urbanisme de Barcelona, Janet Sanz, ha denunciat aquest dimecres que l'Hermitage ja no haurà de presentar al Port un protocol de col·laboració amb el Liceu. Segons Sanz, els promotors del museu han demanat no haver de redactar aquest document en dos mesos i el Port ho ha acceptat. "Això demostra que potser no hi havia tant treball previ fet i era un últim recurs per aconseguir l'acceptació de l'Ajuntament. A la pràctica, veus que no hi ha aquesta voluntat real", ha dit Sanz després del consell d'administració del Port, tal com recull l'ACN. L'Ajuntament presentarà un recurs contra la decisió del Port del mes de maig d'aprovar la concessió de l'Hermitage condicionada a l'aval municipal.

Tot i així, s'ha mostrat optimista per la "sintonia" que té amb el nou president del Port, Damià Calvet, per treballs anteriors quan era conseller de Territori. Tot i que la situació jurídica "s'ha enredat més del compte", ha dit Sanz, el mateix Calvet ha deixat clar que els recursos són "retirables". Segons Sanz, ara comença una "nova etapa per treballar conjuntament" i aconseguir desbloquejar unes quantes peces, com ara l'Imax, el Maremàgnum, els tinglados i la parcel·la que vol l'Hermitage.

La tinenta d'alcaldia ha explicat que durant el consell d'administració d'aquest dimecres s'ha explicat que tant l'Hermitage com el mateix Port havien presentat recursos contra la decisió de l'Ajuntament de no tirar endavant els tràmits per permetre la instal·lació de l'equipament. També ha indicat que el consistori en presentarà un altre "per poder situar la defensa de Barcelona".

Al marge d'això, Sanz ha indicat que l'Ajuntament ha rebut amb sorpresa que el Port hagi acceptat la petició de l'Hermitage perquè no hagi de presentar un protocol de col·laboració amb el Liceu. "Avui el projecte de l'Hermitage amb el Liceu ha quedat descartat pel mateix Hermitage, que ha demanat retirar l'obligació d'un protocol amb el Liceu. És l'Hermitage qui fa marxa enrere en aquest acord i desfà el que en el seu moment es va plantejar com un projecte cultural de debò", ha conclòs Sanz, que ha afegit que l'Ajuntament sí que creu que el Liceu hi tingui cabuda.

stats