Música
Cultura 11/01/2014

Milli Vanilli motiven una òpera a Nova York

El duet alemany, que a finals dels 80 va admetre que feia 'playback', ha inspirat l'òpera experimental 'WOW', que serà estrenada el 23 de gener

Efe
1 min

BarcelonaL'escàndol del 'playback' de Milli Vanilli, el duo musical alemany de finals dels anys 80, protagonitzarà l'òpera experimental 'WOW', que es representarà a finals de mes a Nova York, ha informat el portal digital DNAinfo. L'òpera és un projecte en el qual col·laboren el compositor musical Joe Diebes, el poeta Christian Hawkey i l'expert teatral i també director d'aquesta òpera David Levine.

En l'obra es representen diferents moments de la història de la banda musical: des dels començaments artístics de la banda Milli Vanilli, fins al problema tècnic a l'escenari que va revelar que la banda feia 'playback' o la roda de premsa en la qual els cantants es van veure obligats a tornar un premi Grammy.

El director de l'obra, David Levine, es va inspirar per fer la òpera sobre la banda musical en un programa de televisió sobre els escàndols dels suposats cantants que va veure el 2001. Música en viu, peces teatrals i imitadors del duo musical formaran part de la nova òpera, en la qual no se sentiran algunes de les cançons mítiques del duet, com 'Blame It On The Rain' o 'Girl I'm Gonna Miss You'. Els assistents a l'espectacle no escoltaran els èxits de la banda sinó una nova versió adaptada de l'òpera clàssica de Richard Wagner 'Els Mestres Cantaires de Nuremberg'.

El duo Milli Vanilli va obtenir un gran èxit entre els anys 1989 i 1990 fins que es va descobrir que Morvan i Pilatus no eren els cantants en realitat, ja que feien 'playback' a partir de les veus d'uns intèrprets d'estudi. L'òpera tindrà una durada aproximada d'hora i mitja i s'estrenarà a Brooklyn el proper dia 23.

stats