Cultura 16/08/2015

Mishima desafia el fred i porta el seu paradís a Cap Roig

Amb Joan Miquel Oliver, els de Barcelona han fet un concert doble per a la recta final del festival

Acn
2 min

ParafrugellDoble concert amb accent català per encarar la recta final del festival de Cap Roig. Primer el mallorquí Joan Miquel Oliver, ex-Antònia Font, i després Mishima, la banda de pop de Barcelona per excel·lència, van desafiar el fred i van escalfar els centenars de persones que no es van perdre la cita d'ahir a la nit. Joan Miquel Oliver va trencar el gel amb les seves lletres divertides i surrealistes però Mishima van ser els més aclamats. Arribaven amb l'aval de l'èxit del seu darrer treball, 'L'ànsia que cura', i d'una trajectòria de quinze anys als escenaris.

Mishima és sinònim de lletres provocatives i ritmes canalles. El seu últim disc, sobre la idea del paradís, va sortir a la llum l'any passat i el seu èxit va ser un aval per a l'actuació a Cap Roig. "Fa 15 anys que voltem. El que avui fem malament no és res comparat amb com ho fèiem de malament fa 15 anys. Us volem agrair la fidelitat i la paciència d'assistir a la correcció d'errors", fa fer broma el líder de Mishima, David Carabén, just abans d'arrancar amb la cançó 'El corredor'.

Mishima va fer posar el públic dret en més d'una ocasió. Va costar, però, escalfar la sang i tant Carabén com Joan Miquel Oliver van fer referència a les baixes temperatures de la nit. "Quin públic més maco i entusiasta que tenim aquesta nit, que bé, i després de la rasca que fotia aquesta tarda", va dir Carabén.

Joan Miquel Oliver, amb ironia, va explicar que com a mallorquins vénen d'una "illa deserta plena de cocoters i clima tropical". "M'havia preparat aquesta camisa blava tan xula per a l'ocasió especial de tocar a Cap Roig, però m'he hagut de posar aquest jersei al damunt", va afegir entre riures.

El mallorquí va ser l'encarregat de trencar el gel i, en poca estona, va embolcallar el públic de Cap Roig i se'l va endur al seu món oníric. Va començar amb el tema 'Marès a Radial', de l'àlbum 'Pegasus'. En total, va tocar una vintena de temes durant una hora. 'Final feliç' i 'Marcianet' van ser algunes de les peces més celebrades.

Després d'un recés de 15 minuts per preparar l'escenari, va començar Mishima, que va escollir 'La brisa', tema del seu darrer disc, per engegar. Al repertori, forces temes de l'últim treball però també les cançons que els han convertit, al llarg d'aquests 15 anys, en una de les bandes més influents de Barcelona.

Mishima va fer aixecar els assistents amb el tema 'L'olor de la nit', amb el qual tot Cap Roig va corejar la tornada irreverent: "Som cinc mil que ballem entre el cel i l'infern, no vull que em facis petons, però, follem". El públic va tornar a seure per escoltar 'Miquel a l'accés 14' però no va trigar a tornar-se a posar drets amb 'La tarda esclata'.

L'última cançó abans del bis va ser 'Mai més'. Quan Mishima va abandonar l'escenari, i com és tradicional a Cap Roig, el públic els va tornar a reclamar picant de peus a terra. No es van fer esperar gaire. Tan bon punt Carabén va tornar a ser al centre de l'escenari, els espectadors van arrencar amb crits de "Carabén, president". El punt final a més de dues hores d'actuació el van posar amb 'El camí més llarg'.

stats