Tribunals

Morad, absolt per segon cop de robatori

La jutge l'exculpa d'haver intentat robar en un bloc de pisos per falta de proves

2 min
El raper Morad de l'Hospitalet de Llobregat sortint dels jutjats el passat 9 de febrer.

BarcelonaNo és la primera vegada que el raper Morad topa amb la justícia, però fins ara n'ha sortit absolt. Una jutge l'ha exculpat aquest dimecres per falta de proves d'un intent de robatori en un bloc de pisos de Barcelona el 2018. "No tinc cap necessitat de robar", va dir durant el judici, fa tot just un mes. I la magistrada l'ha cregut. Considera que "no ha quedat prou acreditat" que ell i un altre jove intentessin forçar la porta d'un bloc del barri del Putxet amb un tornavís per robar-hi.

Morad ja va sortir absolt fa uns mesos d'un altre judici per fets similars. Aquell cop no hi havia cap imatge dels presumptes autors del robatori, però, en canvi, en el segon cas els Mossos d'Esquadra van aportar les gravacions de les càmeres del metro. Els agents asseguraven que les persones que s'hi veia eren Morad i el seu amic una estona després del suposat intent d'assalt. La defensa del cantant va posar en dubte que aquestes imatges fossin suficients per identificar el seu client.

La jutge argumenta el mateix. Recorda que durant el judici, Morad no va negar que fos la persona que sortia a les imatges de seguretat del metro, però creu que això no és suficient per atribuir-li l'autoria del robatori, tenint en compte que era en una estació més llunyana dels fets i en un moment posterior. La sentència també subratlla que el veí que suposadament va enxampar els dos lladres in fraganti intentant entrar a robar va dir que "no estava segur" que fossin Morad i el seu amic quan li van mostrar fotografies de tots dos. Finalment, la magistrada té en compte un altre element: explica que malgrat que el testimoni va assegurar que "li havia semblat" que els dos nois intentaven forçar la porta amb un tornavís, el pany estava intacte i no s'hi van trobar marques.

Amb tot plegat, la jutge ha dictat una sentència absolutòria, una nova victòria judicial per a Morad, que s'afegeix als èxits damunt dels escenaris del raper, que s'ha convertit en un referent per a milers de joves. No és l'única batalla judicial que li quedava per lliurar. L'estiu passat Morad va ser detingut per haver-se saltat el toc de queda i haver agredit els Mossos d'Esquadra als blocs de la Florida de l'Hospitalet de Llobregat, el barri més densament poblat d'Europa i on va créixer el raper.

stats