Concerts
Cultura Música 13/02/2024

Bad Gyal fa moure el cul al públic del Sant Jordi com si no hi hagués demà

La cantant de Vilassar presenta 'Joia' a Barcelona, amb totes les entrades venudes

3 min
Bad Gyal al Palau Sant Jordi

BarcelonaHan passat més de set anys des que Alba Farelo (Vilassar de Mar, 1997), Bad Gyal per a l'art, va començar a donar-se a conèixer a YouTube amb Slow Wine. Quasi tota una vida per a l'artista catalana, que aquest divendres va fer el seu segon Sant Jordi amb les entrades exhaurides. Era la segona parada de la gira La Joia-24 Karats, després de Saragossa. La cantant de Vilassar portarà el seu xou també a Madrid i València, i continuarà per Europa, Llatinoamèrica i Estats Units. Les fans, la gran majoria eren dones, l’esperaven amb ànsia i abans que la cantant sortís a l’escenari ja cridaven entusiasmades. "M’agrada molt la seva actitud i la seva música em posa de molt bon humor", assegurava la Marina, que va escoltar per primera vegada la Bad Gyal a la festa major de Terrassa fa sis anys. Profeta de les músiques urbanes amb capacitat d'anar més enllà de l'underground, Bad Gyal vol que se la prenguin seriosament arreu del món. I aquesta és la intenció del seu disc de "debut", Joia. Un disc que té algunes cançons inèdites, però que és també un bon resum de la seva carrera.

Bad Gyal damunt d'un dels ballarins en un moment del concert al Sant Jordi

Bad Gyal, amb vestit blanc i curt i botes de vertigen, va començar amb tota una declaració d'intencions. Acompanyada de ballarins i de tres grans pantalles, va cantar Sin carné, una manera de dir que no necessita el permís de ningú per proclamar-se diva. El públic l'adora i la seguia cantant Head-top, yo sé hacerlo. És impossible avorrir-se amb Bad Gyal. Un dels seus aliments creatius és el sexe i al Sant Jordi ho va fer explícit amb les lletres i amb com es movia. Va convidar el públic a desinhibir-se, a deixar-se anar. Ho va fer amb Tremendo culón, que el públic va acollir emocionant-se amb cada moviment de maluc, però després en van venir moltes més. Ella, dalt l'escenari, té tot el poder del món. És la senyora de la festa. "Estic superfeliç d’estar aquí al Sant Jordi per segona vegada i avui és un dia molt feliç perquè han vingut la meva família i els meus amics. Vosaltres també sou la meva família. Engegueu els ventiladors a full", va assegurar.

Morad, el convidat al concert de Sant Jordi

El raper Morad, que es va fondre amb la cantant amb una abraçada, va pujar a l'escenari amb Así soy. Quan va arribar Mi Lova, el públic va respondre demostrant que se sabia la lletra. La paraula cul era com un mantra que es repetia, però darrere de les coreografies de Farelo hi ha moltíssima feina. Moltes hores d'entrenament i, com ha dit ella en més d'una entrevista, també de sessions de fisioterapeuta. El públic tenia moltes ganes de festa i Bad Gyal els va donar motius per no deixar de ballar amb Yo sigo igual, Qué rico, Blin Blin o Pussy. Amb Sexy va desaparèixer uns moments de l'escenari i va donar el protagonisme als seus ballarins, que van moure's fent acrobàcies per sobre la passarel·la. Amb Otra vez más va demanar la llum dels encenedors i que el públic l'acompanyés amb la lletra. Els fans ho van donar tot amb Chulo pt. 2. La cantant es va acomiadar amb Yo solo te bailo a ti. "Me'n vaig a dormir feliç", va dir. El públic la va coronar com a "reina d'Espanya".

stats