Cultura
Cultura 18/12/2020

10 plans culturals per al cap de setmana

Des del clàssic nadalenc de Dickens fins a Picasso: activitats per gaudir de divendres a diumenge

Ara
3 min
El Liceu durant l'assaig de 'La traviata' per a 500 espectadors.

BarcelonaGran part de la cultura segueix en actiu, tot i les dificultats que ha portat el covid-19. Aquí mostrem 10 propostes per a aquest cap de setmana.

Un 'Conte de Nadal' al Liceu

Barcelona. Dissabte i diumenge a les 11.30 h

El clàssic de Charles Dickens arriba al Liceu aquest cap de setmana. La història repassa la vida d’Ebenezer Scrooge, un home avar i desconfiat que rep la visita de tres fantasmes la nit de Nadal. En format concert i il·lustrat amb la poesia de la sorra de Borja González.

'La guerra no té rostre de dona'

Barcelona. Biblioteca Nacional de Catalunya, fins al 3 de gener

Clara Segura i Guillem Balart escenifiquen un relat sobre les dones que van lluitar a la Segona Guerra Mundial a partir de textos de la guanyadora del premi Nobel de literatura del 2015, Svetlana Aleksiévitx.

'El motiu del destí', la proposta de L'Auditori per a La Marató

Barcelona, dissabte a les 19 h i diumenge a les 11 h

L’Auditori de Barcelona i l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya dediquen dos concerts a La Marató. Sota la direcció de Lionel Bringuier, l’OBC interpretarà música de Felix Mendelssohn, Núria Giménez-Comas i Johannes Brahms.

Els quaderns íntims de Picasso

Barcelona. Museu Picasso, fins al 4 d'abril

El Museu Picasso porta els quaderns d’esbossos de Picasso per celebrar els 50 anys de la donació de l’artista al museu. L’obra, que s’ha exposat poques vegades, mostra l’evolució del pintor al llarg dels anys.

Fotografies de la pandèmia a l'hospital de campanya

Barcelona. Església Santa Anna, dissabte i diumenge

L'església Santa Anna acull al claustre una exposició de la fotoperiodista Maria Contreras. La mostra, titulada Santa Anna, segueix la resposta humanitària durant la pandèmia del covid-19 i es centra en la vida de tres dones, Hannane El Jaui, Meritxell Galindo i C.V. Fins al 15 de gener.

L'últim adeu a Chadwick Boseman amb 'La madre del Blues'

Disponible a Netflix

L’última pel·lícula de Chadwick Boseman s’estrena aquest divendres. Viola Davis hi interpreta Ma Rainey, coneguda popularment com la Reina del Blues, en un moment de crisi de l’artista, que veu com perd el control de la seva música. A partir d’aquest divendres als cinemes.

'Construint nous mons'

Lleida. CaixaForum, fins al 10 de gener

El CaixaForum de Lleida ofereix aquesta exposició d’art modern en col·laboració amb l’IVAM. La mostra analitza l’essència de les avantguardes i porta obres de Marcel Duchamp i Francis Picabia, entre d’altres. Fins al 10 de gener.

Robyn Orlin al Mercat de les Flors

Barcelona. Divendres i dissabte a les 19 h

El Mercat de les Flors estrena l'espectacle de dansa And so you see… our honorable sky and ever enduring sun… can only be consumed slice by slice, de l’artista sud-africana. Amb la col·laboració d’Albert Khoza, que posa en escena la coreografia d’Orlin.

'M’hauríeu de pagar', una proposta del Temporada Alta

Girona. Dissabte, Sala La Planeta a les 19.30 h

El Temporada Alta celebra els seus últims dies aquest cap de setmana. Dins de la seva programació presencial es pot trobar M’hauríeu de pagar, de Jordi Prat i Coll, formada per tres monòlegs que exploren la soledat a través dels seus personatges.

'La gavina' d'Àlex Rigola

Tarragona. Teatre de Tarragona, dissabte a les 20.30 h

Àlex Rigola adapta de forma lliure l’obra d’Anton Txékhov La gavina. En aquesta personal versió, tres actrius, dos actors i un dramaturg parlen del seu amor pel teatre.

stats