Agenda cultural

Sis plans culturals per fer en família aquest Nadal

Circ i ciència entre les propostes per gaudir de les festes

Ara
3 min
conill
1.

En Babar, l'elefant que visita el CaixaForum

Parade, el circ dels valents és una de les activitats de la programació familiar que ofereix el CaixaForum. L'obra tracta d'una parella de comediants que munten una petita carpa a la plaça d'un poble amb una sola cosa per oferir: en Babar, un petit elefant que vol ser artista, però té por dels humans. A través de teatre d'objectes i gestual, cant líric i titelles, la companyia La Maquiné proposa un espectacle basat en el món del circ amb música de compositors com Erik Satie, Francis Poulenc i Ígor Stravinsky. Un espectacle per a tots els públics en què els menors de 3 anys tenen l'entrada gratuïta, però hauran d'adquirir-la prèviament per la web.

28, 29, 30 i 31 de desembre / 2, 3, 4 i 5 de gener a les 12 h 

2.

Kinosaure, una criatura màgica a favor del cinema en català

El Kinosaure és un animal fantàstic que s'emportarà els infants de viatge pel millor cinema europeu en català. Kinosaure: el cinema de Pack Màgic és una proposta cinematogràfica per a nens i nenes de 2 a 12 anys que acull estrenes molt diverses. Els més petits podran veure, entre altres, El vent entre les canyes, Les vides de Marona o Bon dia, món! La cita és als Cinemes Girona (Barcelona), els diumenges al matí, a les 12 h. Les sessions duren 45 minuts. A les tardes hi haurà llargmetratges per a tots els públics.

Fins al 30 de gener

Cartell de 'Kinosaure: el cinema de Pack Màgic'
3.

Taller Inspiracions

Com s'inspira un artista? Quins són els seus referents? En l'obra d'un creador sempre podrem trobar una connexió amb allò que l'ha inspirat: la natura, els objectes, les persones, la manera de treballar d'altres artistes, els colors que utilitzen... En aquest taller familiar que ofereix el CaixaForum descobrirem les relacions entre els artistes i les seves influències.

23, 27, 28, 29 i 30 de desembre / 3, 4 i 7 de gener, d'11 a 14 i de 17 a 20 h

'Inspiracions'
4.

Tríada escènica al MHC

El Museu d'Història de Catalunya ha preparat una programació familiar que s'endinsa en el món dels titelles a través de tres espectacles en directe de la mà de la companyia La Curiosa.

Començaran dimarts 28 amb MUUUUN, una obra interactiva que sorgeix del joc, de l'exploració i de la recerca sense paraules. Dimecres 29 La Puntual representarà el Patufet, una adaptació molt divertida amb una escenografia cuidada i moltes cançons. Finalment, el 30, la companyia Jordi Bertrán oferirà un espectacle de poemes visuals.

5.

Visita guiada per la estació espacial Mir

El Museu Nacional de la Ciència ha organitzat tallers de Nadal centrats en la música, la química, les estacions espacials i la figura de Leonardo da Vinci. Una de les activitats més dinàmiques és la visita guiada per una rèplica de l'estació espacial Mir, que ens acostarà a la història i les seves missions durant els seus 15 anys de vida. L’any 1986, l’estació Mir va començar a orbitar al voltant de la terra. Operada per la Unió Soviètica, més tard Rússia, va ser la primera estació habitable que disposava d'un laboratori de proves per a experiments i observacions astronòmiques. Activitat recomanada a partir de 8 anys.

Dissabte 15 de gener i dissabte 16 de febrer a les 18 h

6.

Nadal per als més petits al Mercat de les Flors

El Mercat de les Flors ofereix aquest Nadal una programació dirigida especialment al públic infantil i juvenil amb el muntatge Geometria, de la companyia Roseland Musical, i l'estrena de Paisatges, un espectacle-taller de Cristina Martí. També acollirà NUYE, una peça de la Companyia de Circ "eia" que reflexiona sobre les relacions de parella. Aquesta última proposta és una obra de circ contemporani que combina el llenguatge acrobàtic amb el coreogràfic i pretén analitzar les diverses dinàmiques de les relacions, enteses com un lligam "estret" entre dues persones.

Del 26 de desembre al 9 de gener

'NUYE'
stats