Microsites Diada 2016 11/09/2016

Així es va omplint, tram per tram, l'acte descentralitzat de la diada de l'Onze de Setembre

Segons l'última xifra oficial, hi ha 370.000 inscrits en les cinc mobilitzacions simultànies de Barcelona, Tarragona, Lleida, Salt i Berga

Ara
2 min

BarcelonaPer cinquè any consecutiu, la diada de l'Onze de Setembre pren un caràcter reivindicatiu a favor de la independència de Catalunya. L'ANC i Òmnium Cultural han organitzat un 11-S descentralitzat en cinc ciutats: Barcelona, Salt, Berga, Lleida i Tarragona. El president de l'ANC ha dit aquest matí, a escasses hores perquè arranquin les marxes, que hi ha 370.000 inscrits.

Quaranta-quatre trams distribuïts en cinc ciutats

Com és habitual en les mobilitzacions de l'ANC i Òmnium, les manifestacions es divideixen en trams per assegurar una distribució homogènia dels participants. Aquest cop n'hi ha 44 de repartits entre les cinc ciutats. L'ocupació dels trams és la següent:

  • Barcelona (8): tots els trams plens.
  • Tarragona (10): tres trams amb ocupació alta, un de gairebé ple i sis de plens.
  • Lleida (10): dos trams amb ocupació baixa, un amb ocupació mitjana, tres amb ocupació alta, un de gairebé ple i tres de gairebé plens.
  • Berga (10): tots els trams plens.
  • Salt (6): dos amb ocupació mitjana, dos amb ocupació alta i dos de plens.

Pots inscriure't a una de les cinc manifestacions aquíLes inscripcions es poden fer a través de la pàgina web o per telèfon, i de manera individual o en grup. El sistema atribueix un tram d'una de les cinc ciutats segons la comarca on viu el participant.

Com que Berga ja té tots els trams plens, ara l'organització deriva els inscrits de les comarques de la Catalunya Central a les concentracions de Salt i Lleida. D'altra banda, tant Òmnium com l'ANC fan una crida als habitants del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre a apuntar-se a la de Tarragona, la convocatòria amb menys afluència, de moment.

Una Diada descentralitzada i amb crides a la unitat sobiranista

Els cinc eixos del nou estat català

La mobilització serà a les 17.14 hores a cinc ubicacions diferents:

  • Barcelona: al passeig de Sant Joan, de l'Arc de Triomf a la Diagonal
  • Tarragona: a la Rambla Nova
  • Lleida: a la riba del riu Segre
  • Berga: al passeig de la Pau
  • Salt: al passeig dels Països Catalans

Cada ciutat té un significat diferent, que correspon a un dels cinc eixos bàsics d'un eventual estat català. Salt és la República de la solidaritat i de la diversitat; Berga, la de la cultura; Tarragona representa un país en xarxa i de progrés; Lleida, l'equilibri territorial, i Barcelona apel·la a la República de les llibertats.

El doble significat del lema "A punt"

El lema d'aquest any és "A punt", que significa que Catalunya "ja està preparada" per ser un estat independent i que "el punt final" del procés independentista cada dia és més a prop. Així doncs, si bé l'any passat el punter que va recórrer la Meridiana posava l'èmfasi "en el camí, en la direcció", aquest any el focus està en "el final, la destinació i l'arribada".

stats