Hisenda sospita de més de 700 casos de blanqueig en els acollits a l'amnistia fiscal

L'Agència Tributària investiga 357 expedients dels que van regularitzar capitals gràcies a la mesura impulsada pel govern espanyol

Hisenda té sospites que 705 dels contribuents que es van acollir a l'amnistia fiscal podrien amagar blanqueig de capitals en les seves activitats. Així ho ha explicat aquest dimarts el director de l'Agència Tributària, Santiago Menéndez. A més, l'entitat investiga 7.073 expedients sobre els quals podria haver-hi "indicis" que tenen diners no declarats a l'estranger.

El 2013 Hisenda va rebre més de 134.300 declaracions informatives de béns situats a l'estranger amb un valor de 88.865 milions d'euros. Segons ha assegurat el director de la institució, Hisenda ja ha obert expedient formalment a 357 acollits per l'amnistia. D'aquests ja n'ha tancat 51, que han suposat un ingrés adicional per a les arques públiques de més de 12 milions d'euros.  Menéndez ha explicat que en la majoria dels casos investigats els declarants amagaven la seva autèntica identitat a nom de menors d'edat o discapacitats. 

El director general de l'Agència Tributària ha detallat totes aquestes xifres dins els resultats de la lluita contra el frau de 2014 i explica que les inspeccions a professionals han crescut un 32%. 

L'any 2014 l'Agència Tributària va recaptar la xifra rècord de 12.318 milions d'euros, dels quals 11.484 milions procedien d'accions de prevenció i control del frau. Això suposa un increment del 12,5% en la recaptació per la lluita contra el frau fiscal. La xifra va superar l'estimació recollida al Pla d'Intensificació d'Actuacions en 762 milions més.

Entre març i novembre de 2012 es van acollir 31.484 contribuents a l'amnistia fiscal. Amb aquest procés, però, es van recaptar 1.200 milions d'euros, l a meitat del previst