Alimentació
Economia Alimentació 22/08/2023

Casa Tarradellas va tancar el 2022 amb 1.161 M€ facturats

L'empresa catalana augmenta un 8,5% els seus ingressos però redueix beneficis a causa de la inflació

2 min
Lineal de producció de pizzes de Casa Tarradellas

BarcelonaL'empresa catalana d'alimentació Casa Tarradellas va tancar el 2022 amb una facturació rècord de 1.161 milions d’euros, un 8,5% més que l'any anterior, i consolida més de dues dècades augmentant vendes. Segons l'empresa, es tracta d'un augment basat en el creixement en mercats exteriors i en la consolidació a Espanya dels nous productes, a més dels productes tradicionals, segons ha explicat l'empresa aquest dimarts.  

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Amb tot, els beneficis nets s’han reduït per primera vegada en vint anys i, segons explica l'empresa, això es deu principalment al context inflacionari, que ha afectat de manera significativa els preus de les primeres matèries i de l’energia, uns costos afegits que Casa Tarradellas assegura que ha assumit per tal d’evitar un encariment dels seus productes i el seu corresponent impacte en el consumidor.

L'empresa destaca dels seus comptes el volum d’inversió en innovació i desenvolupament, tecnologia i sostenibilitat, que ha assolit la xifra de 32,6 milions d’euros, "reafirmant el compromís amb la millora contínua del producte, el compliment dels ODS i el seu compromís amb la cura de l'entorn", explica la companyia. A més, la marca se situa en el top 10 de les més triades pels espanyols, segons el rànquing Brand FootPrint de Kantar Espanya. "La presència en aquest rànquing posiciona Casa Tarradellas com una de les marques de gran consum preferides pels consumidors", expliquen des de l'empresa.

Innovació i objectius

Entre les principals novetats, l'empresa destaca les seves pizzes fresques amb la pizza amb massa de fermentació lenta, que ha procurat consolidar durant el 2022. "Aquest nou producte representa un important avenç per a l’empresa des que l’any 1996 introduís la seva primera pizza fresca, que va suposar la creació d’una categoria inexistent al mercat i una revolució als lineals de plats refrigerats", explica.

La companyia preveu destinar els beneficis obtinguts a capitalitzar l’empresa i a noves inversions en tecnologia i en I+D "que garanteixin la competitivitat a mitjà i llarg termini", assegura. En aquest sentit, Casa Tarradellas preveu invertir principalment en el llançament de nous productes, en la construcció d’un nou centre per augmentar la capacitat de producció de farina i en el desenvolupament de la producció d’energia fotovoltaica destinada a l’autoconsum.

stats