Alimentació

Coca-Cola Europacific Partners augmenta un 10% les vendes a Espanya i Portugal

L'embotelladora tanca els primers nous mesos del 2023 amb un 6% més de facturació arreu del món

2 min
Ampolles de Coca Cola al supermercats

BarcelonaCoca-Cola Europacific Partners –embotelladora de begudes del grup nord-americà Coca-Cola– va ingressar 2.570 milions d'euros entre el gener i el setembre d'enguany a Espanya i Portugal, un 10% més que en el mateix període del 2022. La multinacional, presidida per la catalana Sol Daurella, va tancar el tercer trimestre amb un increment de vendes del 6%, fins als 1.029 milions, segons ha informat aquest dimecres la mateixa companyia en un comunicat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Les causes del creixement de la companyia a la península Ibèrica són les bones vendes al canal fora de la llar, sobretot per la sòlida campanya turística d'estiu, així com el creixement dels ingressos per caixa o unitat fruit de la gestió de preus durant el primer trimestre. En el comunicat, l'empresa ha destacat "el bon comportament" de les marques Coca-Cola Zero, Sprite i Monster, així com un creixement del 45% de Royal Bliss pel llançament a Portugal.

A escala mundial, la companyia, que té la seu a Londres, va facturar 13.784 milions d'euros els tres primers trimestres del 2023, un 6% més que un any enrere. Al tercer trimestre, els ingressos van augmentar un 1,5%, fins als 4.807 milions d'euros. Gràcies a la bona marxa de les vendes, l'empresa ha anunciat un dividend d'1,17 euros per acció que abonarà el desembre vinent.

"Les transaccions van superar el volum, la qual cosa ens ha permès incrementar tant la quota com la penetració a les llars en tots els nostres mercats", ha apuntat el conseller delegat de l'empresa, Damian Gammell. Les bones dades i el creixement contrasten amb els resultats del 2022, quan la multinacional va tancar el global de l'exercici amb una caiguda de les vendes del 6% respecte al 2021.

La fabricació de les begudes com Coca-Cola i altres marques de refrescos correspon a la multinacional The Coca-Cola Company, amb seu a Atlanta (Estats Units). Aquesta empresa, però, encarrega l'embotellament i distribució dels seus productes arreu del món a altres companyies, entre les quals Coca-Cola Europacific Partners.

Avanç en la compra d'una embotelladora a les Filipines

El grup també ha anunciat que té una proposta concreta per a la compra de Coca-Cola Beverages Philippines, una operació anunciada el mes d'agost passat per 1.640 milions d'euros i que durà a terme amb el fons d'inversió Aboitiz Equity Ventures. "Seguim en el camí per tancar aquesta operació a començaments de l'any que ve", ha declarat Gammell al comunicat publicat per la companyia.

Coca-Cola Europacific Partners és la fusió de diverses embotelladores, una de les quals la catalana Cobega, controlada per la família Daurella. El 2013, Cobega es va fusionar amb altres operadors del sector per crear Coca-Cola Iberian Partners, mentre que el 2016 va tornar a canviar el nom per passar-se a anomenar Coca-Cola European Partners arran d'una nova fusió amb dues embotelladores més, una d'alemanya i una altra que operava en diversos països del Vell Continent. El 2021 va tornar a canviar el nom per adoptar l'actual.

De fet, aquest últim canvi de nom mostra la voluntat de l'empresa de dirigir el seu creixement als mercats asiàtic i del Pacífic. L'adquisició de la filial a les Filipines és un dels punts clau per a l'expansió en aquesta regió, així com altres operacions, com ara el patrocini de la Copa del Món femenina de futbol celebrada aquest passat mes de juliol a Austràlia i Nova Zelanda.

stats