Alimentació
Economia Alimentació 07/11/2022

Damm compra la primera fàbrica fora de la península Ibèrica

La planta ja envasava les cerveses de la marca catalana, entre moltes altres

2 min
La planta Eagle Brewery Eagle Center.

BarcelonaDamm ha comprat la fàbrica de cervesa Eagle Brewery situada a la localitat anglesa de Bedford, que fins ara pertanyia a Carlsberg Marston's Brewing Company (CMBC). La planta ja envasava les cerveses de Damm, entre moltes altres marques, com Carlsberg i San Miguel. L'operació s'emmarca en l'aposta de la cervesera catalana per la internacionalització.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons ha informat la companyia que presideix Demetrio Carceller, que no ha donat a conèixer el preu de l'operació, la planta britànica es converteix en la segona fàbrica de Damm a l'estranger i la primera fora de la península Ibèrica, després de la compra de la cervesera portuguesa Cintra a Santarem el 2009. La planta té una capacitat de producció d'un milió d'hectolitres anuals, principalment per a producció de cervesa de barril, i dona feina a 67 persones, que passaran a formar part de la plantilla de Damm al Regne Unit. Damm va produir el 2021 en totes les seves fàbriques 10,26 milions d'hectolitres, segons les dades de la patronal Cerveceros de España, situant-se en el segon lloc estatal per darrere del grup Mahou-San Miguel, amb quasi 12 milions d'hectolitres.

Damm va tancar el 2021 amb un benefici net de 121,3 milions d'euros, una xifra que multiplica per tres els resultats del 2020 (40,5 milions) i superior als beneficis del 2019 , l'exercici anterior a l'esclat de la pandèmia del covid-19, en què va guanyar 120 milions.

L'adquisició de Damm representa un nou pas en l'estratègia d'internacionalització de la companyia, en la qual el mercat exterior representa el 30% de l'activitat i les marques de l'empresa són presents en més de 130 països. "Avui fem un pas més en el nostre creixement al mercat internacional", ha apuntat a través d'un comunicat el president de Damm, Demetrio Carceller, que ha afegit que la nova adquisició farà que la posició de la companyia al mercat britànic sigui "més sòlida i ajudarà a impulsar el creixement" de la marca al Regne Unit, un mercat "clau" per a l'impuls internacional de l'empresa.

Créixer al Regne Unit

Actualment, els britànics poden accedir a productes de Damm en més de 10.000 negocis de restauració, una xifra que el directiu espera que "encara creixi els pròxims anys". A finals de la dècada del 1980 Damm va desembarcar al Regne Unit aprofitant la tirada que les seves marques tenien entre els turistes britànics i el mercat s'ha consolidat com una de les "grans bases de la internacionalització" del grup.

La fàbrica de cerveses Eagle Brewery es va inaugurar el 1976 i està situada a poc més de 90 quilòmetres de Londres i a 120 quilòmetres de Birmingham, les dues ciutats més poblades d'Anglaterra.

stats