Farmacèutiques
Economia 22/03/2023

AstraZeneca invertirà 800 milions en cinc anys en el seu nou 'hub' de Barcelona

El centre buscarà solucions en les cinc àrees terapèutiques principals de la farmacèutica

2 min
El president d'AstraZeneca a Espanya, Rick R. Suárez

BarcelonaAstraZeneca preveu invertir al voltant de 800 milions d'euros en un termini de cinc anys en el seu nou centre europeu de R+D de Barcelona, on pretén contractar 1.000 persones al llarg del mateix període, tal com va avançar l'ARA aquest dilluns. Fa un any la farmacèutica ja va anunciar la ubicació d'un hub a la capital catalana centrat en accelerar el desenvolupament de fàrmacs de nova generació en l'àmbit de les malalties rares impulsat a través d'Alexion, una empresa del grup especialitzada precisament en les malalties rares, però no va donar xifres d'inversió –finalment va invertir 32 milions– i les contractacions previstes en aquell moment eren només un centenar.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Ara aquest centre, que s'ampliarà amb més personal, coordinarà projectes internacionals en les altres quatre àrees terapèutiques principals de la farmacèutica més enllà de les malalties rares: oncologia; cardiovascular, renal i metabolisme; malalties respiratòries i immunologia, i vacunes i immunoteràpies. Aquests són els plans de la companyia per a un hub que reunirà experts en desenvolupament i operacions clíniques, ciències farmacèutiques i assumptes normatius, seguretat dels medicaments, anàlisi de dades i informàtica, bioestadístics i enginyers d'intel·ligència artificial, entre d'altres.

Barcelona s'ha convertit en una "localització estratègica" per a la farmacèutica, sobretot des de la inauguració del centre d'assajos clínics per a malalties rares, amb una inversió de 32 milions d'euros. "Estem realment il·lusionats que aquest hub europeu s'hagi establert a Espanya i concretament a Barcelona", ha dit el president d'AstraZeneca a Espanya, Rick R. Suárez. La firma va invertir més de 93 milions d'euros a Espanya el 2021 i un total de 400 l'any passat.

Aquest anunci arriba un dia després de la publicació de les dades del registre DataInvex del ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, que situen a Catalunya com el tercer territori de l'Estat en inversió estrangera bruta, amb 3.883,5 milions d'euros, un 25,6% més que l'any anterior i la quarta xifra més elevada de la sèrie històrica. Més enllà del projecte d'AstraZeneca, entre les grans inversions que van aterrar a Catalunya l'any passat destaquen les de Microsoft, Monolithic Power Systems i Florette.

stats