Automoció
Economia Automoció 09/11/2022

Wallbox més que duplica les vendes però perd 29 M€

La facturació de la firma catalana de carregadors creix un 140%, fins als 44 milions, per l'impuls als EUA

2 min
La fàbrica de Wallbox a la Zona Franca en una imatge recent.

BarcelonaLa companyia catalana de carregadors per al cotxe elèctric Wallbox va assolir uns ingressos rècord de 44,1 milions d'euros el tercer trimestre de l'any, un 140% més respecte al mateix període del 2021 i un increment "per sobre del previst". En aquest mateix temps, la firma també va registrar unes pèrdues de 29,8 milions d'euros i va vendre prop de 67.000 carregadors per a vehicles elèctrics, un 93% més.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Wallbox ha destacat el "creixement excepcional" del seu negoci als Estats Units, ja que ha multiplicat per sis les vendes en aquest mercat. En aquests tres mesos, també va posar en marxa la seva primera fàbrica als EUA, que està ubicada a la ciutat d'Arlington, a Texas. A més, el grup ha rebut les primeres comandes del model Hypernova, la seva estació de càrrega ràpida amb una potència de 400 quilowatts (kW), "que complirà amb tots els requisits per obtenir subsidis del govern dels EUA". En aquesta línia, ha anunciat una aliança el fabricant de cotxes estatunidenc Fisker per distribuir carregadors per als clients de la seva pròxima línia de vehicles.

El conseller delegat de Wallbox, Enric Asunción, ha insistit que, malgrat que el context actual "fa patir les empreses de ràpid creixement", confia que els inversors veuran l'oportunitat en el llarg termini. De fet, no s'ha mostrat preocupat per la caiguda del valor de les accions de l'empresa els últims mesos. "Estem afrontant bé els nostres desafiaments i ens centrem en el que podem controlar", ha valorat el directiu.

En aquest sentit, ha destacat que fa un any es van proposar obrir una fàbrica als EUA i ara la planta és una realitat. "Aquest trimestre no és normal a nivell de despesa. Estem avançats al que fa falta en aquest sector, la majoria dels competidors estan anunciant ara les fàbriques", ha afegit.

Problemes amb el desabastiment

Asunción ha admès, però, que les limitacions a la indústria de l'automoció estan endarrerint les entregues de vehicles elèctrics, fet que acaba repercutint en el negoci de la càrrega domèstica. No obstant això, la companyia confia que els entrebancs es resolguin de cara a l'any vinent. Tot i les perspectives econòmiques incertes, Wallbox espera que la facturació total de l'any se situï entre 154 i 164 milions, més del doble que l'anterior, i arribar als 1.000 milions d'euros el 2025. Pel que fa a la rendibilitat, preveu assolir un resultat d'explotació positiu el 2024.

stats