Economia 10/07/2019

Correus guanya 50 milions el primer semestre, vuit vegades més que l'any passat

Els mil milions d'euros obtinguts en ingressos el fan el millor primer semestre des del 2011

Ara
1 min
Menys cartes, menys bústies

BarcelonaCorreus ha registrat un benefici net de 50,8 milions d'euros els primers sis mesos de l'any, una xifra que multiplica per més de vuit la del mateix període del 2018, quan va guanyar 6,2 milions d'euros. Així ho ha comunicat la companyia, afegint que el grup ha obtingut uns ingressos de 1.200 milions d'euros aquest primer semestre, fet que el situa com "el millor semestre en facturació" des de l'exercici del 2011.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La tendència es repeteix en parlar de resultats bruts d'explotació (el que es coneix com a ebitda), que s'han duplicat respecte a l'any passat i superen els 90 milions d'euros.

La societat postal ha atribuït aquests "bons resultats" al creixement dels ingressos d'explotació i a la paqueteria, que segueix sent el principal motor de la seva facturació, amb uns ingressos un 18% superiors als del 2018. En els primers sis mesos de l'any el volum de paquets enviats s'ha situat en 75 milions, un 18% més que el mateix període de l'any passat.

Les inversions que Correus ha compromès fins al juny arriben, en conjunt, als gairebé 75 milions d'euros, un 60% del pressupost per a tot l'exercici.

stats