Economia 25/09/2018

La despesa per habitació als hotels de Barcelona cau després de quatre anys

La facturació mitjana per habitació ocupada durant l'agost ha disminuït un 11% interanual

Albert Cadanet
2 min
Sense saber  on anem

BarcelonaEl turisme a Catalunya ha patit una lleu sotragada aquest any, impulsada sobretot pel comportament de Barcelona. Segons les dades de l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat), el nombre de turistes estrangers fins al juliol ha caigut un 2% respecte a l'acumulat de l'any anterior, un comportament que ha tingut efectes sobre la rendibilitat dels hotels, sobretot els de Barcelona.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons el mateix Idescat, la facturació mitjana per habitació ocupada a la capital catalana durant el mes d'agost va ser de 129 euros, un 11% menys respecte al mateix període de l'any passat. De fet, la capital catalana feia quatre exercicis que no registrava un descens en aquesta categoria.

Una altra dada que posa de manifest la desacceleració del turisme és la que fa referència als ingressos per habitació disponible. A Barcelona, la xifra d'aquest agost suposa un retrocés del 13% en comparació amb el mateix mes de l'any passat.

A Catalunya, la facturació mitjana per habitació ocupada es va situar en els 110 euros, un 2,2% menys que l'exercici anterior. Ara bé, la variació està fortament influenciada per la Ciutat Comtal. A excepció de la Costa Daurada, la resta de punts del territori català van millorar els ingressos d'aquesta partida. Les Terres de l'Ebre va ser la zona que va experimentar un creixement més accentuat (del 12,7%), seguit dels Paisatges de Barcelona (12,5%).

La caiguda de la facturació per habitació a Barcelona durant aquest agost és la més accentuada des de principis d'any. De fet, aquesta partida tan sols va experimentar una millora en els mesos de gener i febrer.

No obstant això, la despesa total dels turistes estrangers a Catalunya segueix la seva tendència a l'alça. Segons les últimes dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), corresponents al mes de juliol, cada visitant estranger va gastar-se un total de 2.895 d'euros, un 3,2% més respecte al mateix període de l'any anterior.

stats