Emprenedoria
Economia 27/06/2022

El primer Dia Nacional de l’Empresa, contra els discursos derrotistes

Aragonès recorda que el PIB i la creació d’ocupació creixen més a Catalunya que a Espanya

ARA
2 min
El sopar multitudinari d’ahir a la nit a la gespa del Camp Nou que va organitzar Pimec

La data del 27 de juny no té un gran pes en l’imaginari econòmic català, però la intenció de la Generalitat és que arribi a tenir-ne. Aquesta data va ser designada pel govern català el passat mes de novembre com a Dia Nacional de l’Empresa i diferents actes ho recordaven ahir en la que va ser la seva primera edició.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, va aprofitar l’ocasió per fer una crida a abandonar els discursos “derrotistes” i que no responen a la realitat d’una economia catalana que, va dir, creix per sobre de la mitjana espanyola i ho fa creant més ocupació.

El president de la Generalitat va pronunciar aquestes paraules durant el lliurament dels Premis Carles Ferrer Salat de la patronal Foment del Treball, que presideix Josep Sánchez Llibre. Segons va afirmar Aragonès, “l’economia catalana té futur”; també va afegir que “és imparable”.

Aragonès va apostar per reforçar la base industrial de Catalunya i incrementar la dimensió de les empreses i la seva internacionalització. El president català també va avançar que a l’octubre espera que estigui llest el reglament de la llei de facilitació econòmica per desburocratitzar el món de l’empresa.

Foment del Treball va premiar ahir el veterà Enrique Lacalle, director de l’Automobile Barcelona, i els coconsellers delegats de Grifols, Víctor Grífols Déu i Raimon Grífols. Aquest últim va afirmar durant l’acte que Catalunya era “als anys vuitanta, noranta i dos mil el motor del sud d’Europa, un exemple per a tot el món” i va assegurar que això ha canviat: “Ara mateix ja no ho som i ho hem de recuperar”.

Altres premiats per la patronal de la gran empresa van ser el grup d’alimentació Noel, Agromillora, la immobiliària Colonial i Cromogenia Units i Unilever Spain.

Pimec, al Camp Nou

En l’acte oficial organitzat per la Generalitat i presidit per Aragonès i el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, l’empresa premiada va ser Veritas, de la qual en van destacar la sostenibilitat i la proximitat.

Un dels plats forts del dia era la celebració de la 35a edició dels premis Pimes, que va organitzar Pimec amb un acte a la gespa del Camp Nou al qual van assistir el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el president de la Generalitat.

Les distincions van ser per a la Federació Catalana de Perruqueria i Bellesa, l’Associació de Professionals de l’Audiovisual de Catalunya, el grup de residències La Vostra Llar Residencial, l’empresa d’higiene professional Papelmatic, l’empresa de moda Bemyswim, el grup tecnològic Ingroup, el gimnàs Triops, la tèxtil Yerse o l’empresa de begudes Mün Ferments. També van ser premiades Sorbos, dedicada a la fabricació de palletes comestibles, i l’empresa de spas Iberspa. En la categoria d’autònoms, va ser distingida l’escriptora i col·laboradora de l’ARA Empar Moliner.

stats