Mercat de fitxatges
Economia Directius 19/07/2023

Caixa d'Enginyers pesca a Abacus un nou subdirector general

Fiona Scott renuncia a ser economista en cap de Competència a Brussel·les i Mémora estrena nou conseller delegat

3 min
Oficina central de la Caixa d'Enginyers a Barcelona.

BarcelonaEn ple estiu, els departaments de recursos humans no descansen. L'entitat catalana Caixa d'Enginyers estrena subdirector general, que ha fitxat d'Abacus, amb l'objectiu de reforçar l'àrea de serveis al soci. Alhora, el grup funerari Mémora estrena conseller delegat després que l'actual, Juan Jesús Domingo, va presentar la dimissió. Però també hi ha fitxatges fallits: l'economista Fiona Scott ha rebutjat el càrrec d'economista en cap de Competència a Brussel·les, cosa que deixa en una posició de debilitat Margrethe Vestager i Ursula von der Leyen.

Caixa d'Enginyers fitxa Salva Garcia-Ruiz com a nou sotsdirector general

La cooperativa catalana de crèdit Caixa d'Enginyers ha fitxat el fins ara director general d'Abacus Cooperativa, Salva Garcia-Ruiz, com a subdirector general del banc liderat per Joan Cavallé. L'entitat té tres directius més en aquest segon nivell corporatiu. Salva Garcia ha ocupat diversos càrrecs en el món empresarial: va ser director d'operacions a Caixa Manresa, director de coneixement i recerca a la Fundació Catalunya La Pedrera i també conseller delegat del diari ARA fins al 2019, entre d'altres.

Fiona Scott renuncia a acceptar el càrrec d'economista en cap de Competència a Brussel·les

La que havia de ser la nova economista en cap de Competència a Brussel·les, l'economista Fiona Scott (Lexington, EUA, 1967), finalment ha optat per renunciar al càrrec. Les reticències d'alguns estats de la Unió Europea han estat el detonant de la decisió. Alguns comissaris europeus van demanar a la comissària de Competència, Margrethe Vestager, que reconsiderés la decisió. No veien bé que aquest càrrec l'ocupés una nord-americana, sobretot havent treballat per a algunes grans tecnològiques com Microsoft i Apple. Justament les big tech són una de les principals matèries que hauria de regular. Scott és llicenciada en economia a la Universitat de Yale (1989) i doctorada al MIT (1994). És professora a Yale, on va ser degana entre el 2007 i el 2010, i entre el 2011 i el 2012 va exercir com a economista.

El grup Mémora nomena Augusto Huesca com a nou conseller delegat

El principal grup funerari espanyol, Grupo Mémora, ha acceptat la dimissió presentada pel seu conseller delegat, Juan Jesús Domingo, i ha aprovat el nomenament d'Augusto Huesca com a relleu. Huesca és llicenciat en ciències econòmiques i empresarials per la Universitat d'Alacant i va cursar el programa de desenvolupament directiu d'IESE. El 1988 es va incorporar a GCO (Grup Catalana Occident), on ha exercit càrrecs de responsabilitat durant més de trenta anys. El 2001 va ser nomenat director general de NorteHispana Seguros, pertanyent a GCO, i el 2016 es va fer càrrec de Previsora Bilbaína, després de la seva adquisició per part del grup assegurador, així com del negoci funerari del Grup Asistea. La compra de Mémora per part de Catalana Occident explica el relleu.

AXA nomena Elena Flores nova directora de Salut a Espanya

L'asseguradora AXA ha nomenat Elena Flores nova directora de Salut a Espanya, en substitució d'Ángela Milla, que passarà a ser la directora de desenvolupament de negoci de previsió social col·lectiva, segons ha indicat l'empresa en un comunicat. Flores s'uneix a Axa procedent de Groupe Assurances du Crédit Mutuel Espanya (GACME), l'adquisició del qual es va tancar la setmana passada. Flores és llicenciada en dret i econòmiques a la Universitat de Barcelona i compta amb més de vint-i-cinc anys d'experiència al sector.

Montserrat Cerqueda, nova presidenta del Consell de Col·legis de Graduats Socials de Catalunya

Montserrat Cerqueda ha estat nomenada presidenta del Consell de Col·legis de Graduats Socials de Catalunya. Durant els dos anys de presidència també continuarà exercint les tasques habituals com a degana del Col·legi de Graduats Socials de Barcelona, Girona i Lleida. Cerqueda és graduada social des de fa més de trenta anys, diplomada en relacions laborals i dret, màster en gestió administrativa i presidenta del patronat de l’escola de relacions laborals i recursos humans adscrita a la Universitat de Lleida. També imparteix docència a la mateixa universitat en el Màster en Direcció i Gestió Laboral. A més, és sòcia i directora de pimes i relacions institucionals de Teixidó Associats, firma amb oficines a Lleida, Balaguer, Tàrrega i Ponts.

stats