Mercat de fitxatges
Economia Directius 05/10/2022

El canvi a la cúpula de Grifols no és l'únic: les tecnològiques s'enduen directius de gegants

Bain Capital, Qida i Nexus fitxen grans noms de bancs i multinacionals

4 min
La seu central de Grifols a Barcelona en una imatge d’arxiu.

BarcelonaLa setmana de moviments empresarials està clarament marcada per la sacsejada a Grifols, referent al sector farmacèutic, que canvia de president i per primer cop en tindrà un de fora de la família fundadora. Però el canvi a Grifols no és l'únic de la setmana: diversos gegants comencen a perdre directius en favor de les start-ups o empreses més petites de sectors tecnològics i d'innovació, que s'emporten cares reconegudes amb llargues trajectòries.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Canvi revolucionari a Grifols: Víctor Grífols Roura abandona la presidència no executiva

L'històric Víctor Grífols Roura, principal responsable del creixement meteòric de la companyia des dels anys 80 fins a l'actualitat, abandona la presidència no executiva i passa a ser president d'honor, tot i que es manté al consell d'administració com a conseller dominical. El nou president serà Steven F. Mayer, que no només serà un president executiu, sinó que a més és una persona externa a la família fundadora, de la qual, fins ara, havien sortit tots els presidents del gegant mundial dels hemoderivats. El canvi respon a un intent de frenar la caiguda de les accions de l'empresa. En la sessió d'ahir, després de la treva de dimarts, els títols tornaven a caure.

Bain Capital fitxa l'exdirector financer d'Indra i de Prisa, Javier Lázaro, com a CFO per a ITP Aero

El fons de capital risc nord-americà Bain Capital va adquirir recentment el fabricant basc de motors d'avió ITP Aero, i ara en renova la cúpula. Bain ha fitxat l'exdirector financer de grans empreses com Indra o Prisa, Javier Lázaro, per ser el nou responsable financer de l'empresa basca. Lázaro, que es va incorporar en el càrrec a ITP Aero el 3 d'octubre, va estar a Indra fins al juliol. A més, també s'ha nomenat Joan Maria Nin, exconseller delegat de CaixaBank i el Sabadell, com a president no executiu de la companyia.

Veepee nomena Anja Brehm nova directora general a Espanya

Veepee, la companyia francesa especialitzada en la venda privada en línia –coneguda també amb el nom de Vente Privée i per ser propietària de Privalia–, ha nomenat l'alemanya Anja Brehm responsable de les operacions a Espanya, des de la seu de Barcelona. Brehm va entrar a Veepee el 2010 com a directora comercial, càrrec que ha mantingut fins ara. Anteriorment havia estat directora de compres a Inditex. Brehm substitueix Albert Serrano, que passa a ser director de proveïment a París.

Revlon nomena Jordi Trilles nou director general del sud d'Europa per al negoci professional de la companyia

La companyia de cosmètica Revlon ha nomenat el barceloní Jordi Trilles nou director general del sud d'Europa per a Revlon Professional, una marca especialitzada per als professionals de la cosmètica i la perruqueria que Revlon va engegar a principis del 2022. Trilles és periodista per la UAB i especialitzat en màrqueting per l'escola de negocis EADA, i va entrar a Revlon l'abril del 2021 com a director general Iberia. Abans, havia estat més de 28 anys treballant a L'Oréal, on va arribar a ser el director general de desenvolupament de negoci dels productes professionals.

José Manuel Carol fitxa per Qida i deixa el Banc Sabadell

L'start-up de cura i atenció domiciliària Qida ha fitxat José Manuel Carol, un directiu del Banc Sabadell, per liderar l'àrea de desenvolupament de negoci de la companyia. Carol ha treballat els últims set anys com a director de BStartup10 i com a director operatiu de BStartup, la branca del Banc Sabadell dedicada a la inversió en start-ups, tecnologia i innovació. Abans, Carol havia estat a Deloitte com a consultor, i el febrer del 2020 va fundar Global LegalTech Hub, una iniciativa al voltant de la indústria legaltech.

Nexus Energia fitxa César Rodríguez Llorca com a director de la gestió de l'energia

La comercialitzadora d'electricitat i gas natural Nexus Energia ha fitxat l'enginyer català César Rodríguez Llorca com a nou director de la gestió energètica. Rodríguez va estudiar enginyeria elèctrica a la UPC i un PDG a IESE, i compta amb una àmplia trajectòria al sector energètic: va ser responsable de trading a Endesa Europa i també a Global3 Energia, i posteriorment, director de mercats i operacions a Fortia Energia.

Babel fitxa Carmen Oliva com a cap de tecnologies exponencials

Babel, multinacional especialitzada en solucions i serveis de transformació digital, ha fitxat l'enginyera agrònoma Carmen Oliva per ser la nova directora de tecnologies exponencials i impulsar les operacions de negoci dins l'àrea d'estratègia i innovació. Oliva compta amb més de 20 anys d'experiència en consultoria i tecnologia, en empreses com IBM, Everis, NEC o T-Online, i actualment és vicepresidenta del clúster de l'Ajuntament de Madrid MAD e-Health.

Jaime Garín serà el nou 'market manager' de LUGGit App a Barcelona

LUGGit App, l'start-up portuguesa de gestió d'equipatges, va obrir a Barcelona el juny passat, i ara ha nomenat Jaime Garín com a nou market manager a la ciutat, amb la idea de mantenir els bons resultats obtinguts en els primers mesos a la capital catalana. Garín és un professional del màrqueting i el desenvolupament de negoci amb experiència al sector del turisme. Graduat en màrqueting i investigació de mercats, ha treballat els últims tres anys a AvaiBook, una marca d'Idealista.

Mercadona assumeix a través d'Houría Ech Chaibi la presidència de la mútua Umivale Activa

La mútua Umivale Activa ha nomenat la representant de Mercadona, Houría Ech Chaibi, nova presidenta de l'entitat. Houría Ech Chaibi, directora del servei de salut i prevenció de Mercadona, substitueix en el càrrec Álvaro Murga Tomé, director de recursos humans d'Iberdrola Espanya i representant de l'empresa energètica a la mútua. Ech Chaibi es converteix així en la segona dona a liderar la mútua, després de la presidència de Silvia Ruiz Barceló en representació del Banco Santander.

stats