Mercat de fitxatges
Economia Directius 07/09/2022

Novetats a Wallbox, AstraZeneca o Microsoft: l'estiu porta un ball de fitxatges de directius

Els sectors turístic i immobiliari concentren les contractacions més destacades de l'inici de curs

3 min
La companyia catalana Wallbox ha utilitzat aquest mètode per fer el salt a la Borsa de Nova York.

BarcelonaDes d'aquesta mateixa setmana aquesta secció mirarà de fer un recull dels moviments de directius més rellevants que es donen a l'economia catalana i espanyola. Comencem amb la selecció de les noves incorporacions d'aquest inici de curs, amb una tria dels fitxatges més sonats de l'estiu.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Jaime Buxó, exdirectiu de Barceló, nou conseller sènior a CBRE

El directiu català ha fitxat per la consultora immobiliària per reforçar la seva àrea hotelera. Buxó ha ocupat diversos llocs directius al grup Barceló Hotels&Resorts, l'últim com a director general de negoci.

Ignacio Serrat, exdirectiu a Nike, fitxa per Rituals com a nou director a Espanya i Portugal

La companyia de productes de bellesa Rituals ha incorporat com a director general per a la filial d'Espanya i Portugal el barceloní Ignacio Serrat. Es tracta d'una de les filials més importants del grup holandès. Serrat compta amb una llarga trajectòria internacional en empreses com Nike o Time Warner.

César Velasco, nou director d'innovació a AstraZeneca

AstraZeneca ha fitxat per dirigir la seva àrea d'innovació el reconegut metge César Velasco, exdirector d'innovació de Novartis i exdirector de l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya, entre molts càrrecs més.

Ivan Tallón, nomenat 'country manager' de Wallbox a Espanya i Portugal

La catalana líder en solucions de càrrega per a vehicles elèctrics Wallbox ha nomenat l'enginyer Ivan Tallón per al càrrec de director general de Wallbox per a Espanya i Portugal. Fins ara, Tallón liderava una àrea de vendes a Schneider Electric.

Joan Molas s'uneix al consell consultiu de GNGrup

Molas, conegut en el sector turístic per la gran diversitat de càrrecs que ha ocupat, s'uneix com a conseller a GNGrup. Actualment és el president de Copernicus Hospitality i de la mesa de turisme, i en el passat va ser durant 17 anys el conseller delegat del grup H10 i va ocupar la presidència d'institucions com la Confederació Espanyols d'Hotels i Allotjaments Turístics (CEHAT) o la Confederació Catalana d'Hosteleria. També va ser vocal a la CEOE.

Xavier Tapias s’incorpora com a sènior advisor a la consultora 3 Capital Real Estate

El llicenciat en Dret Xavier Tapias i Xirau, especialista en el sector immobiliari, s'incorpora a la consultora immobiliària 3 Capital Real Estate com a conseller. Tapias va ocupar fins al desembre del 2021 la direcció de desenvolupament urbanístic de la consultora Culmia i anteriorment havia treballat en promotores com Proinosa o Coperfil, i consultores com Savills Aguirre Newman.

METHOD Advanced Logistics fitxa Luis Enrique Santa Isabel

L'empresa barcelonina dedicada a solucions de transport d'última milla ha nomenat Luis Enrique Santa Isabel nou director d'operacions de la seva unitat Method XL, especialitzada en lliuraments voluminosos a domicili. Santa Isabel compta amb una llarga trajectòria en el sector de la logística i la mobilitat, en companyies com Logesta, l'operador logístic FM Logistic, Disayt o CITYlogin.

Silvia Hernández, nova directora financera de Microsoft Espanya

Microsoft Espanya ha nomenat Silvia Hernández nova directora del sector financer i d'assegurances i membre del comitè de direcció de la companyia a Espanya. Hernández compta amb més de vint anys d'experiència en els sectors de banca i consultoria en organitzacions d'Espanya i Llatinoamèrica.

Lluís Moreno Lasalle substitueix Joaquim Llansó al capdavant de la Cambra de Contractistes de Catalunya (CCOC)

L'enginyer de ponts i camins per la UPC va liderar l'única candidatura per substituir Joaquim Llansó al capdavant de la CCOC. Aquest dilluns també se l'ha nomenat president de la Comissió per l'Ampliació de l'Aeroport de Foment del Treball. Moreno Lasalle ha passat per empreses com Dragados, Copcisa, Copisa, Vialser o Asfaltsplus.

Air Europa nomena conseller delegat a Jesús Nuño de la Rosa

El directiu del sector turístic substitueix en el càrrec Valentín Lago, que havia sortit de l'empresa un mes abans. Nuño de la Rosa, que compta amb una llarga experiència a Viajes El Corte Inglés, liderarà la fase d'expansió iniciada per l'aerolínia. El nomenament es produeix de comú acord entre Air Europa i la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI) i havia de ser aprovat pel consell d'administració d'Air Europa amb l'autorització prèvia del Fons de Suport a la Solvència d'Empreses Estratègiques, que va atorgar 475 milions a la companyia el novembre del 2020.

stats