Tribunals

La discreta tasca de Félix Sanz Roldán

El president d'Iberdrola va fitxar l'excap dels espies espanyols per la seva relació amb la judicatura

2 min
Félix Sanz Roldán

El president d'Iberdrola, Ignacio Sánchez Galán, va fitxar el general Félix Sanz Roldán els primers mesos del 2020. El 29 de juny de l'any passat el nomenament va obtenir la llum verda de l'Oficina de Conflictes d'Interessos del govern de Pedro Sánchez, un requisit obligat tenint en compte que el general havia sigut director general del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) durant deu anys, entre el juliol del 2009 i el juliol del 2019.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La incorporació a l'empresa elèctrica es va concretar el 23 de juliol del 2020. I la seva funció, segons el Portal de Transparència del govern espanyol, seria d'assessor internacional del president de l'elèctrica i membre d'un panel internacional d'assessoria de Sánchez Galán. La remuneració pactada inicialment pujava a 240.000 euros anuals.

Quan Sanz Roldán es va incorporar a la companyia, la peça número 17 del cas Tàndem ja feia nou mesos que estava oberta, a partir de la interlocutòria del jutge Manuel García-Castellón del 24 d'octubre del 2019. Aquesta peça investiga la contractació de Villarejo per a una activitat d'espionatge a la constructora ACS, controlada per Florentino Pérez. I encara que la cobertura de la incorporació de Sanz Roldán era d'"assessor internacional", el president de l'elèctrica el necessitava per al "front judicial": la peça 17 del cas Tàndem.

Sanz Roldán ha cultivat les relacions amb jutges de l'Audiència Nacional durant l'etapa al capdavant del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI). I García-Castellón n'era un. Després de la instrucció de la peça durant un any i vuit mesos, el jutge ha imputat aquest dimecres Sánchez Galán, a petició de la Fiscalia Anticorrupció.

Les fonts consultades per l'ARA diuen que la discreta tasca de Sanz Roldán respecte a la peça 17 del cas Tándem sota la cobertura d'assessor internacional continuarà en la nova fase de la investigació oberta ara.

stats