ECONOMIA SUBMERGIDA
Economia 07/05/2013

Un de cada cinc euros que es mouen a Espanya són en diner negre

A l'Estat es defrauda molt més que a Alemanya, França o el Regne Unit, però menys que a Itàlia i Grècia

Ara
1 min

BarcelonaL'economia submergida representa un 18,6% del PIB espanyol, cosa que equival a dir que un de cada cinc euros que es mouen a Espanya són diner negre. Així consta en un estudi elaborat per Visa.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La dada espanyola és lleugerament més elevada que la mitjana europea (18,5%), però distant dels països del centre d'Europa, com Alemanya (13%), França (10%) o el Regne Unit (també 10%). En canvi, Espanya té menys economia submergida que altres països mediterranis com Itàlia (21%) o Grècia (24%).

El sector espanyol amb més diner negre és la construcció, on gairebé un terç dels diners que s'hi mouen (29%) són en negre. La indústria (24%), el comerç (20%) i els bars i restaurants (15%) són els altres sectors on més es treballa sense declarar.

Espanya és el 21è país d'Europa en recaptació d'impostos en relació amb la mida de la seva economia, segons dades revelades per Eurostat, malgrat que els tres principals impostos (IRPF, IVA i impost de societats) estan per sobre de la mitjana europea. L'economia submergida pot ser una de les explicacions d'aquest fet.

stats