Economia 22/05/2017

La facturació de la indústria es dispara un 16% al març a Catalunya

Milloren les vendes i l'ocupació en el comerç

Ara
2 min
EL CÀSTIG DE LA CRISI 
 La desindustrialització s’ha agreujat amb la recessió, que ha costat 250.000 llocs de treball.

BarcelonaLa xifra de negocis de la indústria a Catalunya es va disparar un 16% al març respecte del mateix mes de l'any anterior, segons les dades publicades aquest dilluns per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). A més d'augmentar la facturació, també van créixer les comandes durant aquest mes.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En el conjunt de l'Estat, la xifra de negocis de la indústria va augmentar un 15,5% respecte del mateix mes de l'any anterior, mentre que les comandes van créixer un 17,6%, segons les dades de l'INE.

La facturació industrial, amb aquestes dades, ja suma 5 mesos seguits de creixement interanual a Espanya, però, a més, s'accelera al març, l'últim més del qual hi ha dades, ja que la taxa de creixement és 10 punts superior a la del mes anterior. També s'ha accelerat el creixement de les comandes, ja que han augmentat 12,5 punts més que al febrer i sumen 3 mesos seguits de creixement.

Per sectors destaca l'energia, que és el que va elevar més les vendes al març, amb un increment interanual a tot l'Estat del 30,6%. Per darrere se situen els béns de llarga durada, amb un increment del 5,2%, i els béns de consum de curta durada, amb un 4,9%.

Malgrat que el creixement de la xifra de negocis de la indústria a Catalunya supera la mitjana estatal, hi ha altres comunitats amb augments superiors, com el País Basc (+23,9%), Andalusia (+21,7%) i el País Valencià (+18,4%).

Millora dels serveis i el comerç

D'altra banda, el sector dels serveis va augmentar un 9,7% la facturació a Espanya al març. A Catalunya l'increment va ser del 9,6%, una dècima per sota de la mitjana estatal. La facturació del sector de serveis va augmentar a totes les comunitats.

La millora de la facturació va portar també a un augment de l'ocupació en el sector serveis a tot l'Estat. La mitjana de creixement va ser del 2,4%, mentre que a Catalunya es va situar en el 3,2%, malgrat que hi ha altres comunitats amb més augment, com Múrcia (5%). On menys va créixer va ser a Andalusia, un 0,9%.

Dins de la millora del sector de serveis, destaca l'augment de l'11% de la facturació del comerç a tot l'Estat. Dins del comerç, els sectors més dinàmics van ser el de la venda i reparació d'automòbils i motos i el comerç a l'engròs, per davant del comerç minorista.

stats