Economia 13/02/2015

Fiança de 800 milions per la sortida a borsa de Bankia

L'Audiència Nacional imposa la xifra per cobrir l'eventual responsabilitat civil que es pugui derivar del cas

Ara
1 min
DEL FONS MONETARI INTERNACIONAL A BANKIA A principis de maig, Rodrigo Rato, aleshores president de Bankia, va assegurar que el banc estava en una situació de "gran robustesa, tant pel que fa a la solvència com a la liquiditat". El 2004 va ser elegit màxim dirigent de l'FMI després de guanyar-se un gran prestigi pels seus vuit anys com a ministre d'Economia amb José María Aznar.

BarcelonaFernando Andreu ha fixat en 800 milions d'euros les fiances solidàries per afrontar l'eventual responsabilitat social que es pugui derivar del judici per la sortida a borsa de Bankia. Aquesta xifra l'hauran d'aportar entre Bankia, la seva matriu (BFA) i els consellers Rodrigo Rato, Francisco Verdú i José Manuel Fernández i José Manuel Olivas.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'Audiència Nacional instrueix un cas que investiga el possible delicte en què hauria incorregut l'entitat financera, presidida aleshores per l'exministre d'Aznar Rodrigo Rato, quan va sortir a borsa. Segons dos pèrits del Banc d'Espanya, ho va fer amb informació falsa.

Prop de 350.000 accionistes minoritaris van comprar títols per 1.800 milions d'euros, que un any més tard havien perdut el 99% del seu valor.

stats