Economia 23/08/2016

Gas Natural invertirà 120 milions en un parc eòlic a Austràlia

És el primer projecte de la companyia catalana a la regió de l'Àsia-Pacífic

Ara
1 min
Seu central de Gas Natural Fenosa, a Barcelona

BarcelonaGas Natural Fenosa, a través de la seva filial mundial de generació elèctrica Global Power Generation (GPG), s'ha adjudicat el seu primer parc eòlic a Austràlia, de 91 megawatts (MW) de potència, segons ha informat aquest dimarts la companyia.

La construcció del parc eòlic i les instal·lacions auxiliars comportaran una inversió de més de 177 milions de dòlars australians –uns 120 milions d'euros.

El contracte ha estat adjudicat pel govern de l'Australian Capital Territory (ACT), compromès en la lluita contra el canvi climàtic, i té una durada de 20 anys a tarifa regulada.

El parc que construirà Gas Natural Fenosa, anomenat Crookwell II, està ubicat a l'estat de Nova Gal·les del Sud, a 90 km de Canberra, la capital d'Austràlia, i està previst que comenci a operar en el segon semestre del 2018.

Aquesta serà la primera inversió que realitza GPG, societat participada per Gas Natural Fenosa i el fons sobirà Kuwait Investment Authority (KIA), a Austràlia i a la regió d'Àsia-Pacífic, que va ser definida com a prioritària en el pla estratègic de la companyia, presentat el mes de maig passat.

Alhora, Gas Natural Fenosa ha informat que GPG aportarà finançament per a un programa de l'ACT destinat a promocionar l'emmagatzematge domèstic i comercial d'energia renovable amb bateries.

GPG és la filial de Gas Natural Fenosa que agrupa els actius de generació elèctrica internacionals, i està participada en un 75% per Gas Natural i un 25% per KIA.

La setmana passada GPG es va adjudicar també el seu primer projecte de renovables a Xile, on l'empresa catalana ja hi és present en els mercats del gas i l'electricitat, i que comportarà una inversió de 325 milions d'euros.

stats