Indústria
Economia Indústria 30/06/2022

La Generalitat destina 27 M€ a la reindustrialització

El Govern impulsa 44 projectes que mobilitzen 519 M€ i generaran 1.818 nous llocs de feina

ARA
2 min
El conseller Torrent durant la seva visita a Hamelin Brands de Flaçà.

BarcelonaEl departament d'Empresa i Treball de la Generalitat ha destinat aquest any 27 milions d'euros en ajudes a la reindustrialització per impulsar 44 projectes que, segons ha explicat aquest dijous el conseller Roger Torrent, revertiran en la generació de 1.838 nous llocs de treball.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Torrent ha visitat aquest dijous una de les companyies beneficiades amb aquestes subvencions, Hamelin Brands, situada a Flaçà (Gironès) i dedicada a la fabricació de quaderns. El conseller ha explicat que tots aquests projectes suposaran una inversió global de 519 milions d'euros i que el Govern ha augmentat en un 45,1% el pressupost destinat a aquestes ajudes respecte a la convocatòria del 2021.

La partida es destina a actuacions en l'àmbit de la reindustrialització, relocalització o adquisició d'empreses en dificultats. Torrent ha subratllat que es busca comptar amb una "indústria moderna, molt més compromesa amb la sostenibilitat", però també "innovadora i que aposti per l'economia, el talent humà i que aporti llocs de treball de qualitat".

Els criteris que es tenen en compte per atorgar les subvencions inclouen el nombre d'empleats, l'impacte en proveïdors locals, l'atur a la comarca o l'ús d'energies renovables. Torrent ha precisat que es tracta d'impulsar una transformació del sistema productiu català amb una orientació de resposta "a l'objectiu verd, digital, innovador i de talent humà".

6,5 M€ per a pimes

També ha anunciat l'aprovació d'una nova línia d'ajudes a micro, petites i mitjanes empreses dotada amb 6,5 milions d'euros i destinada "a projectes de transformació verda i digital" mitjançant l'adquisició de maquinària i equipament avançat.

El conseller ha recordat que la indústria representa el 20% de l'economia catalana i que, amb aquestes iniciatives, es busca fer un salt vinculat a l'economia circular i la sostenibilitat ambiental. Un exemple és Hamelin Brands, que rep 590.000 euros en ajudes, i el director general de l'empresa, Josep Antoni Buixeda, ha explicat que la subvenció els ha permès invertir 4 milions d'euros per incorporar dues línies de producció situades fins ara al nord de França i crear una trentena de llocs de treball.

stats