Economia 24/02/2012

El president de la CEOE, sobre el projecte Eurovegas: “Que vingui demà mateix”

Joan Rosell assegura que no entén els partits polítics que se situen en contra d'una inversió "que generarà tants llocs de treball". Es mostra a favor de facilitar l'entrada del projecte a Espanya, però evita postular-se per Barcelona o Madrid

Ara
2 min

BarcelonaEl president de la patronal espanyola CEOE, Joan Rosell, es mostra completament a favor de la construcció de l'Eurovegas a l'Estat espanyol. En una entrevista a 'Els matins' de TV3, Rosell ha afirmat amb contundència: "Que vingui demà mateix". I ha assegurat que no entén els partits polítics que se situen en contra d'una inversió "que generarà tants llocs de treball".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El president de la patronal insta l'executiu espanyol a posar "totes les facilitats del món" per incentivar l'arribada del projecte a Espanya. Matisa que "dins la legalitat, per descomptat", i situa com a mesura principal "la celeritat de l'administració": "A Espanya, entre que aproves un projecte i es posa en marxa, poden passar anys". No obstant això, Rosell ha evitat postular-se per Barcelona o Madrid: "L'important és que arribi com més a prop nostre millor".

"Rajoy no té altre remei que impulsar mesures d'austeritat"

Rosell reafirma la seva conformitat amb la reforma laboral i assegura que l'executiu de Mariano Rajoy "no té altre remei" que impulsar totes les mesures d'austeritat que està aprovant. A la vegada, aplaudeix l'actitud dels sindicats amb la negociació que va culminar a finals de gener amb un acord "molt important" sobre la moderació salarial, i afirma: "Els sindicats s'han comportat de matrícula". No obstant això, admet que va ser impossible assolir acords en "altres aspectes" que avalen la reforma laboral.

"Mai he defensat una amnistia fiscal"

El president de la CEOE respon a la informació apareguda aquest dijous al diari 'Expansión', en què li assignaven conformitat amb una hipotètica amnistia fiscal. Rosell assegura que "mai" ha defensat ni defensarà una mesura d'aquest tipus, i insta que el frau fiscal "desaparegui", per resoldre "la brutal" economia submergida que existeix a Espanya. "Qui no ha pagat impostos no pot anar de 'rositas'", conclou. Rosell també insta els aturats a ser "més actius" en la recuperació de feina.

stats