Economia 20/11/2014

L'immobiliària Hispania, participada per Soros, planeja llançar una oferta de 150 milions per Realia

La OPA està condicionada a l'acceptació pel 55% del capital de la immobiliària participada per Bankia i FCC

Europa Press
2 min
El financer i economista George Soros, en la conferència que ha fet al CCCB / PERE VIRGILI

MadridHispània Actius Immobiliaris (Hispania), societat participada pel multimilionari George Soros, planeja llançar una Oferta Pública d'Adquisició (OPA) sobre Realia, la immobiliària controlada per FCC i Bankia, segons ha comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). La OPA és pel 100% del capital de Realia en una operació que arribaria a un import de 150 milions d'euros.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La socimi participada per Soros ofereix un preu de 0,49 euros per acció, el que suposa un 53,5% menys respecte al preu d'1,055 euros per acció amb que Realia va tancar la seva cotització el dimecres.

L'OPA està condicionada a l'acceptació per un nombre d'accions representatives del 55% del capital. La socimi Hispania ha notificat que no té cap acord amb els accionistes de Realia, però sí que té "converses" amb els creditors de la immobiliària.

La CNMV ha suspès a primera hora d'avui de cotització les accions de Realia i d'Hispania, però un cop comunicada l'oferta ha decidit que tornaran a negociar-se en el mercat a partir de les 13 hores de dijous.

Realia, en venda des de fa un any i amb diversos 'pretendents', compta amb una divisió de patrimoni que suma uns 419.000 metres quadrats, integrada per edificis d'oficines que suposen uns 243.000 metres quadrats, però també diversos centres comercials.

Entre els immobles d'oficines de l'empresa, a més d'una de les torres Kio de Madrid, hi ha la Torre Realia BCN de Barcelona. No obstant això, Realia encara compta amb un residual negoci de promoció d'habitatge i sòl, que comprèn una cartera d'1,9 milions de metres quadrats de sòl i un estoc d'uns 700 pisos.

La venda de Realia forma part del pla de desinversió d'actius no estratègics que duu a terme FCC i del programa de venda de participacions industrials que ha de complir Bankia.

El grup controlat per Esther Koplowitz i el presidit per José Ignacio Goirigolzarri controlen, respectivament, el 36,88% i el 24,95%, de Realia, valorada en uns 324 milions d'euros a preus de mercat.

stats