Laboral

ADE lidera el rànquing de les carreres més demandades per treballar a Catalunya

El Principat és la tercera comunitat amb més ofertes de feina per a graduats universitaris

2 min
Classe a una universitat

BarcelonaQuè busquen les empreses mentre naveguen entre els currículums que reben a les seves ofertes de feina? Segons una anàlisi del portal d'ocupació Infoempleo i la consultora LHH Recruitment, la titulació universitària que més demanen a Catalunya torna a ser el grau en administració i direcció d'empreses (ADE). Durant el 2022, aquests estudis van concentrar el 6,34% de les ofertes per a universitaris, encara que la seva presència en el portal de feina es va reduir en 1,08 punts percentuals a les vacants al Principat. Això no obstant, ADE va aconseguir recuperar dues posicions respecte al rànquing de l'any passat, quan era la tercera carrera més demandada.

El podi de titulacions més buscades per les empreses a Catalunya el completen les de l'àmbit de l'educació i la pedagogia (6,18% de les ofertes per a universitaris); medicina i biomedicina (6,15%); infermeria (6,15%); i ADE amb dret (5,21%). Els graus del sector sanitari van ser els més sol·licitats en l'edició de l'any passat, mentre que aquest any han reduït el seu pes percentual, un efecte que l'estudi atribueix a la normalització de la situació assistencial als centres de salut un cop va passar el pitjor de la pandèmia.

En l'àmbit estatal, els graus amb més demanda per part de les companyies espanyoles van ser infermeria, medicina i educació, de manera que ADE queda fora del top 3. Els futurs estudiants universitaris estan pendents durant aquesta primera meitat de juliol de conèixer les notes de tall de la selectivitat, el pas final per decidir quina titulació cursaran durant els pròxims anys i que també pot incidir en el seu futur laboral (almenys a curt termini).

Ofertes de feina per a universitaris

Catalunya es va mantenir per segon any consecutiu en aquest informe com la tercera autonomia amb més ofertes de feina per a titulats universitaris. Ja concentra el 12,8% de les vacants per a aquests graduats, només per darrere de la Comunitat de Madrid (19,8%) i Andalusia (13,8%).

A més, l'informe també destaca que a Catalunya "només" el 26,4% de les ofertes de feina, és a dir, una de cada quatre, especifiquen que se sol·licita un títol universitari com a requisit per considerar la candidatura. Aquest percentatge s'ha reduït en 0,15 punts percentuals respecte a l'any passat, en favor de l'FP, i està allunyat del 37,7% de la mitjana espanyola, on els graus superiors són la formació més demandada.

stats