Patrimonis

Un miler d'espanyols, entre els superrics del món

La riquesa mitjana va baixar un 2,4% el 2022

ARA
2 min
Les grans fortunes busquen refugi en un valor segur

BarcelonaPoc més d'un miler de ciutadans espanyols se situen entre les principals fortunes del món. De fet, segons un exhaustiu informe del banc Crédit Suisse-UBS, hi ha 1.018 espanyols que formen part de l'1% de la població mundial que té les més grans fortunes i que, en conjunt, acaparen el 44,5% del patrimoni global.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

A més, segons aquest informe, la riquesa acumulada a l'Estat per tots els ciutadans és de 8,5 bilions de dòlars.

L'informe destaca que, en global, la riquesa dels espanyols ha crescut en euros, però no pas en dòlars, per la forta apreciació de la moneda nord-americana. Així, la riquesa per adult de mitjana a Espanya va augmentar un 3,7% el 2022, si es compta en euros; però si es compta en dòlars, va disminuir en un 2,4%. De mitjana, el patrimoni acumulat per adult va ser de 224.209 dòlars.

A escala mundial, la riquesa per adult va disminuir el 2022 per primer cop des de l'any 2008. El descens va ser del 2,4%, i la riquesa privada acumulada es va situar en 454,4 bilions de dòlars (415,6 bilions d'euros).

Les regions del món que van registrar pèrdues de riquesa més importants el 2022 van ser l'Amèrica del Nord i Europa, que en conjunt van perdre uns 10,9 bilions de dòlars (9,9 bilions d'euros). L'Amèrica Llatina va augmentar la seva riquesa en 2,4 bilions de dòlars (2,19 bilions d'euros), ajudada per una mitjana d'apreciació de la moneda del 6% respecte al dòlar nord-americà.

Inflació i apreciació del dòlar

Així mateix, l'informe preveu que la riquesa mundial augmentarà un 38% en els pròxims cinc anys i arribarà als 629 bilions de dòlars (575 bilions d'euros) el 2027, per un impuls en el creixement d'ingressos mitjans.

L'economista i autor de l'informe Anthony Shorrocks ha destacat que la disminució de la riquesa el 2022 va ser motivada per l'alta inflació i l'apreciació del dòlar davant d'altres monedes.

En termes de riquesa per adult, Suïssa encapçala la llista, seguida pels Estats Units i la Regió Administrativa Especial (RAE) de Hong Kong.

stats