Economia 17/05/2012

Moody's qualifica de porqueria el deute de Catalunya

L'agència de qualificació rebaixa la nota de Catalunya, Múrcia, Andalusia i Extremadura

Dani Sánchez Ugart
1 min

BarcelonaL'agència de qualificació Moody's ha rebaixat aquest dijous a la tarda el deute de Catalunya i tres comunitats autònomes més de l'Estat. La nota a llarg termini de Catalunya se situa per primera vegada en bo porqueria, en caure un graó, del Baa3 a Ba1.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Múrcia també veu com la seva nota es col·loca en terreny de bo porqueria, amb la mateixa qualificació que Catalunya, mentre que Extremadura i Andalusia mantenen l'aprovat just, tot i les rebaixes d'entre un i dos graons.

La companyia justifica la rebaixa pel "pobre rendiment fiscal el 2011" i la "baixa probabilitat" que els governs siguin capaços d'assolir els objectius de dèficit per al 2012 i la perspectiva que fa l'empresa que l'endeutament net directe i indirecte català "arribarà al 225%" a final de 2012, 10 punts més que a finals de l'any anterior.

L'agència afirma també que les retallades en sanitat i educació previstes per al 2011 "no es van realitzar fins al punt al qual estaven pressupostades".

Al mateix temps, Moody's ha confirmat la nota del País Valencià i Castella-la Manxa, que se situen en Ba3 i Ba2 amb perspectiva negativa, és a dir, dintre del bo porqueria.

La perspectiva per al deute català és també negativa i la nota a curt termini també ha sigut rebaixada tres graons.

stats