Economia 05/10/2018

Musk es burla a Twitter del regulador de la borsa americana

El fundador de Tesla l'ha rebatejat com a "Comissió d'Enriquiment de Venedors en curt"

Albert Cadanet
2 min
El president de Tesla, Elon Musk.

BarcelonaEl fundador de Tesla, Elon Musk, ha tornat a acudir a Twitter per aixecar més polseguera. Aquest divendres el magnat tecnològic s'ha burlat de la Comissió de Borsa i Valors dels Estats Units (SEC, per les sigles en anglès) rebatejant-la com a "Comissió d'Enriquiment de Venedors en Curt".

"Només vull [dir] que la Comissió d'Enriquiment de Venedors en Curt està fent una feina increïble. I el canvi de nom és tan apropiat!", ha expressat irònicament el magnat en una piulada. En piulades posteriors, Musk ha criticat els venedors en curt, inversors que aposten contra Tesla, ja que consideren que les seves accions estan sobrevalorades. "Defensaré el dret d'existir a les posicions en curt", ha dit, tot i que opina que aquesta mena de pràctiques són "malignes".

Les declaracions del peculiar empresari arriben en un dels seus moments més delicats. La mateixa SEC va acusar Musk de frau i el va multar la setmana passada amb 20 milions de dòlars (17,4 milions d'euros), a més d'obligar-lo a abandonar la presidència de la marca almenys durant tres anys (tot i que pot seguir ocupant el càrrec de conseller delegat).

El detonant de tot plegat va néixer també a les xarxes socials, concretament a Twitter. A principis d'agost, Musk va anunciar la seva intenció d'excloure la companyia de la borsa tecnològica nord-americana (Nasdaq) i va assegurar que pagaria 420 dòlars (363 euros) per acció. "El finançament està assegurat", va sentenciar. Aquell mateix dia, el valor dels títols de l'automobilística es disparaven un 11%.

El regulador borsari, però, va comprovar que Tesla no havia negociat cap operació d'aquest tipus ni tan sols n'havia informat els seus accionistes. "Les declaracions públiques falses i enganyoses de Musk van causar confusió i una alteració significativa de les accions de Tesla al mercat, i va provocar danys menors als inversors", va declarar la SEC a través d'un comunicat.

stats