Economia 18/03/2016

El president d'Agbar no tem perdre la concessió

Avisa a l'AMB que qualsevol decisió que prengui haurà d'ajustar-se a la llei i alerta del cost de municipalitzar el servei

Xavier Grau
2 min
Simon diu que la sentència no treu legitimitat a Agbar.

CornellàEl president executiu d'Agbar, Àngel Simon, ha avisat aquest divendres que qualsevol decisió que prengui l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) respecte a la societat mixta que abasteix la ciutat de Barcelona i una vintena de municipis de l'àrea metropolitana s'haurà de prendre d'acord a la legalitat, i ha alertat de l'alt cost que podria tenir municipalitzar el servei, tot i que no l'ha quantificat. Simon ha dit que no tem perdre la concessió.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Simon, després de l'acte amb motiu del Dia de l'Aigua, ha recordat que a Berlín, retornar el servei a mans municipals, va costar 2.000 milions d'euros, i es va fer "d'acord amb la llei". També ha recordat el cas de Buenos Aires, on es va fer sense acord i va costar 15 anys de plets al govern i una condemna a pagar 1.500 milions d'euros.

El president d'Agbar ha fet aquestes declaracions després de la sentència del Tribunal Superior de Catalunya (TSJC) que anul·la el procés de concessió del servei a la societat mixta formada per Agbar com a principal soci (70%) i en la que també participen Criteria (La Caixa) amb un 15% i l'AMB amb el mateix percentatge.

Dijous la tinent d'alcalde de Barcelona i vicepresidenta de l'AMB, Janet Sanz, va dir que l'entitat metropolitana no recorrerà la sentència del TSJC i va indicar que aquesta resolució obre la porta a un procés de re-municipalització del servei.

Davant aquestes declaracions, Àngel Simon ha dit que qualsevol decisió de l'AMB s'haurà de prendre "s'acord amb la llei" sense contradir els pactes signats prèviament, i amb les majories qualificades necessàries.

Recurs al Suprem

El president d'Agbar considera que la sentència reconeix els títols per donar el servei a la companyia i per tant la concessió no està anul·lada. A més, ha remarcat que la sentència no es ferma i la companyia presentarà recurs davant del Tribunal Suprem. També ha remarcat que el servei de la companyia mixta està garantit.

Simon ha dit que "no té por" de perdre la concessió perquè la sentència del TSJC només posa en dubte el procediment seguit per crear l'empresa mixta que van crear l'AMB i una empresa del grup Agbar, no "la legitimitat de la concessió"."La legitimitat del subministrament d'aigua continua sent de la Societat General d'Aigües de Barcelona", ha indicat.

A l'acte amb motiu del Dia de l'Aigua no hi ha assistit, tot i que estava anunciada la seva presència, l'alcalde de Cornellà i vicepresident de l'AMB, Antoni Balmon. No obstant, Àngel Simon ha rebutjat qualsevol relació d'aquesta absència amb la sentència del TSJC.

El president de la companyia d'aigües també ha defensat l'actuació de la companyia davant els casos de l'anomenada 'pobresa energètica', assegurant que la companyia subvenciona el 100% dels rebuts a les famílies sense recursos, quan només la meitat de les factures corresponen a l'abastiment d'aigua. En aquest assumpte ha dit que li agradaria una paritat d'esforç amb les administracions a l'hora de subvencionar aquests rebuts.

stats