Comerç

Rècord de Bon Preu el 2021, amb unes vendes de 1.782 M€

La cadena de supermercats catalana va facturar un 9,7% més i va invertir 104 milions

ARA
2 min
Un supermercat Bon Preu al municipi de Llagostera.

BarcelonaEl grup de supermercats Bon Preu va facturar 1.782 milions d'euros l'exercici 2021, que s'ha tancat al febrer, la qual cosa suposa un 9,7% més que l'any anterior, i aspira a superar els 1.900 milions d'euros el 2022. Es tracta del millor resultat de la cadena des de la seva fundació.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Estem contents i valorem positivament els resultats. Hem aconseguit l'objectiu que ens havíem marcat", ha assegurat en declaracions a Europa Press la directora comercial de Bon Preu, Anna Font, que també ha destacat que un milió de famílies compren de manera recurrent als seus establiments. 

Vendes del grup Bon Preu
Facturació anual en milions d’euros

El grup va invertir al llarg del 2021 un total de 104 milions d'euros, que s'han destinat a botigues, equipaments i reformes, entre d'altres, i ja arriba als 1.000 milions d'inversió en l'última dècada. "Nosaltres hauríem volgut invertir 150 milions o més; és un any de baixa inversió, però no és una cosa desitjada", ha dit Pere Anglada, director financer del grup osonenc. A aquesta inversió s'hi pot afegir una cartera de projectes de 200 milions que l'empresa podria tirar endavant en els pròxims mesos.

La companyia preveu, entre aquest any i el 2023, l'obertura de supermercats Bonpreu a Llinars del Vallès, Mataró i Tona, així com establiments Esclat a Sabadell, Cunit i Lleida. També preveu obrir en aquests dos anys cinc gasolineres EsclatOil, a més d'una plataforma logística a Cervelló (Barcelona), que suposarà l'arribada del servei de compra online a Barcelona i l'àrea metropolitana, començant pel Baix Llobregat a finals d'abril. A més, també a Cervelló, l'empresa té permís per obrir un hipermercat en el recinte de les antigues caves Rondel, tal com va informar l'ARA, seguint la línia del grup d'adquirir edificis industrials històrics per posar-hi botigues.

Inversions en logística

Bon Preu també va comprar l'any passat dues parcel·les al polígon Logis de Montblanc, que sumen una superfície de 188.000 metres quadrats, en un projecte en el qual invertirà 48 milions d'euros i que entrarà en funcionament no abans de dos o tres anys. Aquest recinte haurà de ser la segona ciutat logística de Bon Preu –ja en té una a Hostalets de Balenyà (Osona)–, i estarà dedicada a abastir els establiments del grup a les comarques del sud i l'oest de Catalunya.

El grup, amb una plantilla de 8.250 persones, té prop de 190 supermercats Bonpreu i Esclat a tot Catalunya, a més de tres supermercats Orangután a l'Aragó, i compta amb una quota de mercat de l'11% al territori català.

stats