ECONOMIA
Economia 17/04/2011

Salgado insinua que el deute d'Espanya amb Catalunya podria ser inferior a 1.450 milions

La ministra insisteix que el govern espanyol no haurà de pagar els diners del fons de competitivitat al Govern fins al 2013. A més, alerta que la xifra final podria ser diferent de l'avançada pel Govern de Mas. Salgado no es creu l'advertència del PSC de fer front comú amb CiU a Madrid per reclamar els diners

Redacció
1 min
La ministra d'Economia, Elena Salgado / EFE

BarcelonaSi dissabte va ser el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, qui va afirmar que "Catalunya reclama un fons que no li correspon fins al 2013", en referència als 1.450 milions del fons de competitivitat que el Govern exigeix a l'Estat, aquest diumenge la seva vicepresidenta i ministra d'Economia, Elena Salgado, ha reafirmat, en unes declaracions a TV3, les paraules del cap de l'executiu i ha insinuat, a més, que la xifra final podria variar respecte els càlculs del Govern de Mas.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons Salgado, el govern espanyol no té “l'obligació legal” de retornar el fons a Catalunya perquè només s'han de fer avançaments si no s'ha cobert el finançament, cosa que “aquest any ja ha passat al 100%”, ha dit. La ministra ha recordat que la liquidació del fons es farà al 2013 i ha insinuat que la xifra de 1.450 milions de la qual es parla en les últimes setmanes podria no ajustar-se a la realitat. “S'està consolidant aquesta xifra”, ha admès Salgado, però ha afegit que “ja ho veurem”.

Amenaces sense credibilitat

La ministra també ha comentat les advertències del cap del PSC, Joaquim Nadal, que es va oferir a fer front comú amb CiU a Madrid per reclamar el fons i desmarcar-se, amb aquest vot, de la disciplina de la matriu socialista. Salgado “ni es planteja” que aquesta situació pugui arribar a produir-se i diu que no sent “inquietud” per la possibilitat. La minsitra confia que els 25 diputats del PSC al Congrés són “conscients de la necessitat de complir el dèficit”.

stats