Economia 20/02/2015

El setè pla PIVE ja ha esgotat el 80% del pressupost abans de néixer

L'Estat torna a prorrogar l'aprovació de la següent edició dels ajuts al sector de l'automòbil, dels quals ja se n'han avançat 140 milions

Ara
1 min
VENDES SOTA MÍNIMS
 Les vendes de cotxes nous van caure el 2012 per sota dels 700.000 a tot l'Estat, i el sector confia en els ajuts per remuntar.

BarcelonaEl Consell de Ministres tampoc ha aprovat aquest divendres com estava previst la setena edició del pla Pive d'ajuts al sector de l'automòbil. Actualment encara s'està executant una extensió del sisè pla, que ja ha esgotat 140 dels 175 milions d'euros dels que els Pressupostos Generals de l'Estat tenien previstos pel 2015, un 80%.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

De fet, el secretari d'Estat de Comerç, Jaime García-Legaz, ja va avançar aquest dimecres que el govern de Madrid es replantejaria aquestes polítiques d'estímul tenint en compte que les importacions de vehícles van augmentar més que les exportacions el 2014.

Segons García-Legaz, el pla Pive com es coneix fins ara "ha tingut sentit" però "potser ara que el sector comença a vendre per sí mateix, exigeix una reflexió".

Les associacions de fabricants (Anfac), concessionaris (Faconauto) i venedors (Ganvam) no van estar d'acord amb les declaracions del secretari d'Estat de Comerç. Consideren que la retirada dels ajuts podria afectar la recuperació del sector de l'automòbil i afirmen que el mercat espanyol encara està lluny del seu potencial 1,2 milions matriculacions anuals.

stats