Automoció
Economia 06/04/2022

Tres anys i 1,4 M€ per arrencar al 100% el macrocentre de FP de Martorell

Les classes començaran aquest setembre ja sota la gestió de la UPC

2 min
El conseller Roger Torrent durant la visita al macrocentre d'FP de l'automoció.

BarcelonaEl macrocentre de formació professional de l'automoció de Martorell començarà el curs al setembre ja sota la gestió de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), però caldrà un període de tres anys per arribar a la pena ocupació i fer una inversió d'1,4 milions d'euros, segons ha revelat aquest dimecres el conseller d'Empresa i Ocupació, Roger Torrent, en un acte al mateix centre amb presència del rector de la UPC, Daniel Crespo, i l'alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa. L'alcalde de la ciutat del Baix Llobregat ha expressat la voluntat de passar pàgina a "set anys d'un cúmul de despropòsits", ja que aquest centre va ser inaugurat el 2015 després de costar més de 17 milions però mai ha acabat d'arrencar. En aquests tres anys es posaran en marxa set titulacions de cicles de grau mitjà i superior en FP inicial, formació professional per a l’ocupació de persones ocupades i desocupades, FP dual amb contractació de més d’un centenar d’estudiants, i formació per a les empreses, a les quals s’oferirà un catàleg amb 45 activitats formatives diferents.

El rector de la UPC ha explicat que no iniciarà el curs que ve a ple rendiment perquè "per a la FP inicial el centre ha d'estar homologat pel departament d'Ensenyament i és materialment impossible que ho estigui el curs que ve". No obstant això, ha indicat que el segon any ja hi haurà estudis de cicles de grau mitjà i superior. Daniel Crespo ha indicat que no està previst portar estudis universitaris al centre, però ha deixat la porta oberta a fer-ho si en surten sinergies en un futur. El rector també ha explicat que compta amb el suport del sector, per exemple del Clúster de la Indústria de l'Automoció, i creu que el model es pot estendre en un futur a altres branques de la indústria.

En aquest sentit, el conseller Roger Torrent ha assegurat que el centre ha de ser "la punta de llança" d'un sector en plena transformació, i ha vinculat la seva posada en marxa amb l'objectiu del Govern de reindustrialitzar Catalunya i aconseguir que el sector industrial assoleixi el 25% del producte interior brut. A més, Torrent creu que el macrocentre ha de tenir "un paper clau" en la transició cap a una mobilitat verda.

Crear ocupació

El rector de la UPC ha destacat que les fronteres entre la formació universitària i la formació professional s'estan diluint i ha recordat que l'exitosa formació professional d'Alemanya té dues potes: la universitat i l'empresa. Per tant, ha conclòs, "les empreses han de veure que aquest centre respon a les seves necessitats" i s'ha marcat dos objectius: formar bons professionals i crear ocupació.

stats