Economia 05/05/2016

Uber fitxa l'exvicepresidenta europea Kroes com a assessora

L'exresponsable de Telecomunicacions a la UE va erigir-se defensora de l'economia col·laborativa quan ocupava el càrrec

Ara
2 min
L'exvicepresidenta de la Comissió Europea Neelie Kroes.

BarcelonaUber fitxa l'exvicepresidenta europea Neelie Kroes com a assessora en un consell d'experts format per vuit personalitats internacionals. La selecció de Kroes és rellevant perquè va ser fins a la tardor del 2014 responsable de Telecomunicacions a la UE i va liderar l'agenda digital de la Comissió Europea.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Al capdavant de l'àrea de Telecomunicacions, Kroes va fer bandera d'un discurs amable envers l'economia col·laborativa i obert a trobar-li un encaix adaptant regulacions. Va mostrar-se contrària a prohibir l'activitat de plataformes com la mateixa Uber, que posa en contacte usuaris i conductors privats i va defensar les oportunitats de negoci impulsades per les noves tecnologies enviant un missatge a sectors com el taxi perquè s'adaptessin.

El discurs de l'exvicepresidenta europea en un àrea on legislar és competència de cada estat, xocava amb els posicionaments de governs com l'espanyol, procliu a barrar el pas a Uber a cop de sanció. "Haurien de donar la benvinguda a la innovació", va dir en una ocasió Kroes a les peticions del govern de Mariano Rajoy que Europa actués com a mediadora en el conflicte amb Uber.

L'excomissària ja ha complert el parèntesi obligatori de 18 mesos que imposa el codi de conducta de la CE per prendre part en activitats que tinguin a veure amb les seves antigues àrees de responsabilitat. Va abandonar l'executiu comunitari l'1 de novembre del 2014.

El llegat de Kroes a la UE en 4 punts

El comitè d'experts d'Uber va reunir-se per primer cop a San Francisco aquesta setmana. Van discutir temes relacionats amb el negoci de la plataforma així com els reptes i les oportunitats que té al davant com a empresa de transport alternatiu, segons ha informat la mateixa companyia.

A banda de Kroes, els assessors d'Uber són l'exprimer ministre del Perú Roberto Daniño, l'exresponsable de Transports del president Obama, Ray LaHood, l'exdirectora del Consell de Polítiques Domèstiques de la Casa Blanca, Melody Barnes, i Allan Fels, expresident de la Comissió de Competència i Consum d'Austràlia.

Completen el consell Gesner Oliveira, expresident del Consell Administratiu del Brasil per a la Defensa Econòmica, l'empresària i princesa saudita Reema bind Bandar Al Saud i el president del Consell de Qualitat de l'Índia, Adil Zainulbhai.

stats