Mas crida a reforçar CDC el 26-J per evitar que es basteixi un tripartit amb la CUP a Catalunya

Homs i Puigdemont discrepen sobre la celebració d'un referèndum unilateral d'independència

L'expresident Artur Mas ha tornat a aparèixer al costat de Francesc Homs en el primer míting oficial de campanya, celebrat a Reus. Fent al·lusió a l'ascens del club de la ciutat a Segona Divisió A, Mas ha assenyalat que Catalunya també ha de "pujar de categoria" per tal de jugar "a la lliga dels estats lliures d'Europa". L'expresident ha aprofitat per alertar del risc d'un tripartit a Catalunya "amb la CUP en lloc del PSC" en cas que CDC tingui una posició dèbil al país. Aquest hipotètic executiu estaria format per ERC, l'espai de Podem i els anticapitalistes.

"Des d'un punt de vista polític, CDC és qui representa millor l'espai entre extrems. En un d'ells hi ha PP i Ciutadans, que són radicals i molt durs, moltes vegades intolerants. A l'altre costat hi ha la CUP i Podem. Entre aquests dos blocs hi ha l'espai entre els dos extrems que vol representar Convergència", ha apuntat Mas. "No és que el pacte hagi mutat, és que són uns penques", ha reivindicat l'expresident de la Generalitat.

"Sé que és un moment de molta confusió, de gent que dubta sobre el vot. I sé que en les campanyes es decideixen molts vots. Ara la fotografia no és fixa, i toca aclarir coses", ha assenyalat el president de Convergència, que ha posat Reus com a exemple del "canvi" que suposa el seu partit quan governa als municipis. Ha volgut ressaltar, de fet, la "promoció econòmica" i l'augment de "partides sensibles per a les persones que més ho necessiten". "Quan hi hagi confusió sobre què s'ha de votar, expliquem això", ha indicat Mas a la Plaça del Baluard de Reus. "Això són fets i posar la cara, no pancartetes", ha insistit.

L'expresident de la Generalitat ha reivindicat que Convergència pot ser "decisiva" a Madrid, i ha insistit que farà valer el seu pes, però "no com la CUP" al Parlament.

Discrepàncies pel referèndum unilateral

El candidat de Convergència a les eleccions espanyoles del 26-J, Francesc Homs, ha descartat aquest divendres la celebració d'un  referèndum unilateral d'independència (RUI) per seguir endavant amb el procés sobiranista. "No en faríem res, de convocar un referèndum unilateral, si la gent partidària del 'no' el boicotegés", ha assenyalat Homs en un acte de campanya a Sant Boi de Llobregat. "Davant de la comunitat internacional seria difícil defensar-ne la legitimitat", ha apuntat l'exconseller de la Presidència referint-se a un assumpte que s'ha posat damunt la taula després del fracàs de l'entesa parlamentària entre Junts pel Sí i la CUP, que comportarà un  repensament del procés que pretén liderar Carles Puigdemont, que ha apuntat que un RUI és "tècnicament, una possibilitat", tot i que ha defensat el referèndum pactat.

"El 'no' s'hi ha de sentir cridat", ha apuntat sobre la "pantalla democràtica" necessària per validar les fases del procés. Homs ha recordat la jornada de participació del 9-N i ha insistit que els grans partits espanyols no tenen "projecte per a Catalunya". En aquest sac hi ha situat també Podem, únic partit estatal que defensa el dret a decidir i està compromès amb la celebració d'un referèndum acordat.