Mas replica a Iglesias que el referèndum "ja està fet i el va fer un govern amb la gent de CDC"

Homs sobre l'Eurocopa: "De moment ja n'hi ha hagut un que ha fet un gol, en el camp polític nosaltres farem el següent"

Oriol March / Acn
3 min
El candidat de CDC, Francesc Homs, en un acte de campanya

Barcelona / BlanesEl president de CDC, Artur Mas, ha replicat aquest dilluns al líder de Podem, Pablo Iglesias, que el referèndum "a efectes pràctics ja està fet i el va fer un govern amb la gent de CDC". "No ens han de venir a explicar res dels referèndums, perquè els que ens l'hem jugat perquè la gent de Catalunya pogués votar som la gent de Convergència, i tant ens l'hem jugat que nosaltres som els que estem perseguits per la justícia", ha remarcat en un míting a Blanes, on també ha criticat que la presidenta de la Junta d'Andalusia, Susana Díaz, "acusi de privilegis aquells que el que fan és pencar de valent".

Per la seva part, el candidat de CDC, Francesc Homs, ha fet broma amb el gol de Piqué amb la selecció espanyola: "De moment ja n'hi ha hagut un que ha fet un gol, en el camp polític nosaltres farem el següent".

Crítiques a l'ANC

Homs, al matí, ha carregat amb duresa contra l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) en una roda de premsa organitzada per l'agència Efe. "Cada vegada entenc menys l'ANC", ha apuntat Homs en ser preguntat sobre l'aposta per un referèndum unilateral d'independència (RUI), que se sotmetrà a votació dels socis de l'entitat en les properes setmanes. "No entenc aquests debats que s'obren", ha apuntat l'exconseller de la Presidència.

En aquest sentit, Homs ha demanat a l'ANC que "identifiqui" la CUP com a "problema" del món sobiranista. "El que passa en l'independentisme és que hi ha una part petita però suficient que ha fallat, que és la CUP o la meitat de la CUP. Hem de fer crides per la unitat i reprendre el fil. No hem de pagar tots els despropòsits d'una minoria del món independentista", ha considerat el candidat, que veu "completament vigent" el full de ruta marcat pel Govern.

L'exconseller de la Presidència ha retret a ERC que no hagi volgut una llista unitària en aquestes eleccions. "Va ser un error no fer una llista conjunta de tot l’independentisme. La unitat no només s’ha de predicar, s'ha de practicar", ha apuntat Homs, que no ha volgut entrar a valorar si posaria el seu càrrec a la disposició del partit en cas d'empitjorar els resultats ni a determinar com afectaria un mal resultat la refundació de CDC.

Debat de "separadors"

Sobre el debat que s'emet aquesta nit a Espanya amb els candidats dels quatre grans partits a les urnes, Homs considera que és la imatge d'un Estat "sense Catalunya". "Hi ha més separadors que independentistes", ha constatat el candidat, que ha denunciat que els partits espanyols són "maldestres" en campanya i fora de la campanya.

"Aquest debat reflectirà de forma incompleta el que hi ha damunt la taula. Els quatre partits representats no seran capaços de fer govern. Són els responsables que hi hagi de nou unes eleccions", ha considerat el candidat nacionalista, que ha alertat del risc que hi hagi pactes a l'estil "Santa Aliança" entre el PP, el PSOE i Ciutadans o bé entre Units Podem, el PSOE i Ciutadans.

Contra Fernández Díaz

El cap de files de CDC a Madrid ha retret avui al candidat del PP per Barcelona, Jorge Fernández Díaz, que l'acusés de justificar la "incitació a l'odi" contra els populars: "Si es posés davant d'un mirall, li cauria la cara de vergonya".

Condemna dels atemptats a Orlando

Homs ha arrencat la roda de premsa condemnant l'atemptat en una discoteca a Orlando. "Tots els atemptats són execrables i condemnables, però aquest té un component que és l’expressió del més absolut dels totalitarismes. Al darrere hi ha un discurs de gent radicalitzada i totalitària", ha apuntat el candidat de Convergència.

stats