DRET A DECIDIR
Especials 12/09/2013

Rubalcaba adverteix el govern espanyol que comet un "error polític important" quan prova de "minimitzar" la Via Catalana

El líder del PSOE emplaça Rajoy a "escoltar" la veu dels milers de ciutadans que es van manifestar de manera "multitudinària"

Acn
2 min
Alfredo Pérez Rubalcaba al Congrés aquest dimecres / EFE

MadridEl secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha expressat aquest dijous el seu "respecte" pels qui van participar a la Via Catalana, uns ciutadans que cal "escoltar" independentment de si s'està d'acord o no amb la seva proposta, ha dit, "perquè es van manifestar de forma multitudinària i pacífica". En aquest marc, ha acusat el govern espanyol de provar de "minimitzar" l'impacte de la Via apel·lant a una "majoria silenciosa", un "error polític important" que l'Estat "no hauria de tornar a cometre". També ha condemnat l'assalt a la delegació de la Generalitat a Madrid i ha assegurat que els feixistes "no han de ser al carrer, sinó als tribunals".

El líder dels socialistes espanyols ha comparegut en roda de premsa al Congrés l'endemà de la Diada. Rubalcaba, que ha afirmat que ha parlat amb Rajoy en diverses ocasions sobre la situació de Catalunya, ha assegurat que aquest és un "problema gravíssim" que preocupa la seva formació perquè el gir sobiranista és "negatiu" i "si no es fa res l'any que ve serà pitjor". "Prengui-s'ho seriosament", ha demanat a Rajoy.

El líder del PSOE també ha volgut recordar a Artur Mas que com a president de la Generalitat de Catalunya té com a "obligació" encaminar aquest sentiment "de manera que no condueixi Catalunya a un carreró sense sortida". "Aquesta és la seva obligació", ha dit.

Rubalcaba també ha recordat que aquest cap de setmana, aprofitant la seva presència a la Festa de la Rosa, parlarà amb Pere Navarro i provaran de "desgranar" els problemes entre Catalunya i Espanya. El seu objectiu, ha dit, és "esforçar-se" perquè l'aposta federal del PSOE "també es conegui a Catalunya".

stats