Barça

Un comentari de Joan Laporta a una aficionada genera polèmica en el tram final de la jornada electoral

Sí al Futur ha condemnat totes les "actituds masclistes"

Ara
1 min
Joan Laporta

BarcelonaUn vídeo difós a través de les xarxes socials en què Joan Laporta, candidat a la presidència del Barça, es fotografia amb una aficionada culer i li acaba demanant que li truqui quan compleixi 18 anys ha generat molta polèmica durant el tram final de la jornada electoral.

Sí al Futur, la candidatura de Víctor Font, ha condemnat a través d'un tuit "rotundament totes les actituds masclistes".

Sònia Guerra, diputada del PSC, ha criticat Laporta per "masclisme, misogínia, assetjament, desigualtat i violència".

Diana Riba, eurodiputada d'ERC, també ha criticat Laporta.

L'episodi està generant molt rebuig a les xarxes socials. En declaracions a Catalunya Ràdio, Elena Fort, de l'equip directiu de Laporta, ha donat la seva explicació dels fets. "En un dia en què s'ha fet moltes fotos amb molta gent, en un moment, se li ha acostat una senyora gran, que li ha dit si es podia fer una foto «amb la meva nena». Quan en Jan se li ha acostat, s'ha trobat una dona, de 20 anys llargs. Fins i tot en un moment, la seva mare li ha dit [a Laporta]: «a veure si la contractes!». Per això ha contestat el de la trucada. Tot ha sigut en un context de broma amb una gent que s'ha volgut fer una foto amb ell. A mi el que em sap greu és que es banalitzi una actitud que s'ha tret de context".

Un parell d'hores després de l'esclat de tota la polèmica, una dona anomenada Marta ha fet una piulada a Twitter afirmant que és la noia que apareix al vídeo, que té 30 anys i que la seva tieta sempre l'anomena "nena". També ha catalogat el comentari de Laporta dins d'un context de "broma".

stats