Laporta planteja per primera vegada la possibilitat de jugar a Montjuïc

El candidat ho decidirà després de fer una auditoria sobre l'Espai Barça

2 min
Jordi Llauradó, Joan Laporta, Maria Elena Fort i Juli Guiu

BarcelonaJoan Laporta ha obert la possibilitat, per primera vegada, que el Barça vagi a jugar temporalment a Montjuïc per poder escurçar els terminis de remodelació del Camp Nou. El candidat, que no prendrà la decisió fins que no s'hagi fet una auditoria sobre l'estat actual de l'Espai Barça, assegura que d'aquesta manera es poden escurçar terminis i especula, fins i tot, amb la possibilitat que les obres estiguin acabades a finals del 2024, que és quan el club celebra el seu 125è aniversari.

Aquesta ha sigut una de les propostes més destacades de Laporta, que ha desenvolupat el projecte al voltant de la construcció del nou Camp Nou i del nou Palau Blaugrana. Per a l'expresident, el primer pas serà "fer una auditoria completa" de tot el que s'ha fet fins ara, tant a nivell arquitectònic com econòmic i jurídic per "saber l'estat real del projecte". A partir d'aquí prendran decisions i executaran les obres. Per a la candidatura d'Estimem el Barça, remodelar el Camp Nou és "una prioritat" però no estan disposats a fer-ho a qualsevol preu.

Laporta no ha renegat de l'acord a què havia arribat la directiva de Bartomeu amb Goldman Sachs. Almenys, fins que no hagi pogut llegir la lletra petita. Però, sense descartar-la, tampoc s'ha atrevit a comprometre's amb aquesta financera, al·legant que cal explorar "altres opcions". De la mateixa manera, no ha posat preu a les obres, que actualment estan xifrades en 825 milions d'euros. I ha posat en dubte que el camp es pugui acabar en el termini de cinc anys, com plantejava la directiva sortint, ja que sospita que amb el model actual pot durar un o dos anys més. "Tot això ho sabrem un cop haguem estudiat el projecte".

És aquí on neix la possibilitat de jugar temporalment a l'Estadi Olímpic Lluís Companys. Una opció que, en el seu dia, ja va plantejar el precandidat Xavi Vilajoana –directiu de Bartomeu que no va passar el tall de firmes–. Vilajoana deia que, així, es podia abaratir un 30% el cost de les obres i passar dels 5 anys a un màxim de 3. "Si ens afanyem molt i anem a Montjuïc, podria estar acabat per al 125è aniversari", explicava Laporta a la presentació.

El Palau creixerà

En la compareixença, on ha estat acompanyat de Maria Elena Fort, Jordi Llauradó i Juli Guiu, també s'ha parlat de la necessitat de renovar el Palau i fer-ho al mateix temps que el Camp Nou. "Ara està previst per a 10.000 espectadors. Això ens dona la possibilitat d'acollir partits d'Eurolliga però no una final four", deia Fort per recalcar que augmentarien l'aforament. Una proposta que coincideix amb la de la junta sortint, que també tenia aquesta intenció, tot i que encara no havia fet els plànols del projecte.

Guiu ha fet referència al cognom comercial, i ha explicat que la seva proposta no passa per vendre tot l'Espai Barça a un únic patrocinador, sinó que cada equipament en tingui un de propi (Camp Nou, Palau...). Per la seva banda, Llauradó ha posat l'accent en la necessitat de complir amb les polítiques de sostenibilitat ambiental.

stats