Navarro insta ara Oriol Pujol a qualificar "en el seu llenguatge barroer" la relació entre Mas i Duran

El candidat del PSC recorda al líder d'Unió que només les urnes poden "moderar la deriva independentista" de Mas

Acn
2 min
Pere Navarro a Barcelona

BadalonaEl secretari general i candidat a les eleccions del 25-N pel PSC, Pere Navarro, ha demanat aquest dissabte al dirigent de CDC, Oriol Pujol −que va titllar de "gairebé sodomita" el vincle entre PSC i PSOE−, que qualifiqui també "amb el seu llenguatge barroer" el tipus de relació que hi ha entre Artur Mas i Josep Antoni Duran i Lleida. "Potser se li acut algun altre tipus d'actitud", ha etizbat després que divendres el secretari general dels socialistes preferís no fer cap valoració per evitar "embrutar-se" en la polèmica. Navarro defensa que, en qualsevol cas, amb aquestes paraules el secretari general de CDC es "desqualifica per ell sol".

El candidat socialista creu també que al líder d'Unió ja "li ha passat el temps" per "moderar la deriva independentista" que ha pres el candidat de CiU, Artur Mas, i li recorda que només les urnes poden frenar-ho amb "alternatives sensates" com les del PSC. El secretari general del PSC i candidat a les eleccions del 25-N, Pere Navarro, ha demanat que el líder de CDC, Oriol Pujol, també qualifiqui "en el seu llenguatge barroer" la relació que mantenen el president de la Generalitat i candidat de CiU, Artur Mas, i el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida. Navarro ha confirmat la presència del màxim dirigent del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, en la campanya dels socialistes catalans.

A més, Navarro creu també que el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ja "li ha passat el temps" per intentar "moderar la deriva independentista" que ha pres el candidat de CiU, Artur Mas. Per això, recorda que només les urnes poden frenar-ho i erigeix les "alternatives sensates" del PSC com a única via. El PSC, diu, és l'opció de "qui tingui el desig d'encetar el diàleg i l'acord".

Catalunya, fora de la UE amb un procés unilateral

El secretari general dels socialistes catalans insisteix també, en relació amb els tractats, que "un procés unilateral d'independència deixaria Catalunya automàticament fora de la Unió Europea". Navarro es desvincula de les paraules de la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, que va posar com a exemple el cas d'independència d'Algèria.

Catalunya "podria demanar el reingrés", diu Navarro, però creu prioritari ara que "es digui la veritat, que se sigui transparent i que no es menteixi", i que amb aquests coneixements la ciutadania es pronunciï en el debat sobiranista.

No fer "cortines de fum"

El candidat del PSC a les eleccions del 25-N ha visitat aquest dissabte el barri de La Salut, a Badalona. Ha assegurat que pel carrer la gent li demana "llocs de treball, un futur, especialment per als joves". Per això, Navarro creu que el "tema territorial és important, però no pot ser una cortina de fum", ja que es necessiten "respostes" per als problemes socials i econòmics de la ciutadania.

A més, el secretari general dels socialistes catalans assegura que els comerciants de la ciutat s'han queixat per "l'augment de la inseguretat" a la ciutat que governa el popular Xavier García Albiol. Per això ha denunciat "el pacte antinatural" entre el govern local de CiU i PP, que ha dit que ha significat "un retrocés" per a Badalona.

stats