El PSOE fa còmplice Rajoy dels comentaris de Cañete sobre les dones

Fonts socialistes expliquen que s'està preparant un comunicat de rebuig del dirigents socialdemòcrates europeus

Joan Rusiñol
1 min

MadridLa candidata del PSOE a les eleccions europees, Elena Valenciano, ha titllat de "lamentable" que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, sortís ahir en defensa de Miguel Arias Cañete en comptes de desautoritzar-lo pel seu comentari sobre les dones. En un acte amb alcaldes i alcaldesses a Madrid, ha criticat que en comptes de "demanar disculpes" aplaudeixi el seu candidat. Segons ha dit, l'aspirant del PP va "ofendre totes les dones". L'estratègia de campanya de la formació passa ara per estendre les crítiques a tots els populars.

Fonts socialistes han explicat que diferents líders socialdemòcrates s'han interessat per la polèmica i que s'està preparant un pronunciament conjunt de rebuig a aquelles declaracions.

Valenciano també ha "augurat" una batalla, els propers mesos, per defensar i fer sentir el sud d'Europa a la UE. Després d'acusar la dreta d'haver trencat el pacte històric amb la socialdemocràcia a Europa ha assegurat: "S'està lliurant una batalla ideològica claríssima". Creu que els conservadors han decidit combatre la crisi erosionant la cara social de la Unió.

La cap de llista socialista també ha fet una apel·lació al vot dels joves perquè sense ells el futur de la UE està en joc. Ha alertat de l'auge dels "nacionalismes excloents, la xenofòbia, el racisme i l'extrema dreta" i ha fet una crida a aixecar una "frontera" contra aquestes ideologies.

stats