Valenciano: "Volem dones lliures, senyor Cañete, senyor Rajoy, senyor Gallardón!"

La candidata del PSOE reclama una Europa "sense fronteres" entre nord i sud

Ara
2 min

ValènciaEl comentari masclista del candidat del PP a les eleccions europees, Miguel Arias Cañete, encara ressona als mítings de campanya d'aquest dissabte. El PSOE ha tornat a centrar avui el seu discurs en la protecció dels drets i llibertats civils i en la igualtat real entre homes i dones.

A València, on ha participat a la Festa de la Rosa del PSPV, la cap de llista del partit, Elena Valenciano, ha afirmat: "Volem dones lliures, senyor Cañete, senyor Rajoy, senyor Gallardón!". Ha estat, sense dubte, el moment més ovacionat pels militants i simpatitzants valencians.

Valenciano ha reiterat –com ja va dir al debat televisat– que ser mare "és el més bonic" però que ha de ser una decisió lliure. Per això, ha dit que els socialistes no acceptaran que ningú els "imposi" el seu punt de vista, i menys "un ministre, un bisbe o un jutge". "Llibertat i respecte", ha reclamat. "Ens volen sotmeses, no han entès res", s'ha lamentat, amb referència a la dreta espanyola. Ha assegurat que els socialdemòcrates europeus treballaran per la Unió Europea en què creuen, on homes i dones tenen "els mateixos drets, la mateixa intel·ligència i la mateixa dignitat".

La cap de llista socialista també ha reclamat un "vot sense fronteres" i ha assegurat que, en l'Europa actual, votar en un estat o un altre té repercussions més enllà de les fronteres pròpies perquè tots estan interconnectats. Així, ha dit que votar socialista aquí serveix també per ajudar els pensionistes grecs, mentre que el mateix vot a Alemanya serveix per defensar els drets de les dones a Espanya. En aquest discurs, ha reclamat que continuï la "solidaritat" del nord cap al sud i ha afirmat que el seu grup polític n'és la garantia.

La candidata, satisfeta del cara a cara amb Arias Cañete, s'ha mostrat confiada de poder guanyar el dia 25, una victòria que considera imprescindible per ajudar els "qui més pateixen".

stats