Miguel Arias Cañete, més ben valorat que Elena Valenciano

El cap de cartell d'ERC, Josep Maria Terricabras, és qui treu més bona nota, tot i que és poc conegut pels espanyols

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, va optar per situar com a candidat del PP a les eleccions europees del dia 25 el seu ministre més ben valorat. El ja exresponsable d'Agricultura, Miguel Arias Cañete, era el membre de l'executiu menys desgastat per la gestió que els populars han fet de la crisi. Un element important en uns comicis de resultat molt ajustat. L'enquesta del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) confirma que la valoració ciutadana del candidat del centredreta resisteix.

Arias Cañete obté una nota mitjana de 4,11, per sobre de la seva contrincant socialista, Elena Valenciano, que rep un 3,90. El candidat popular, a més, és més conegut pels enquestats que la dirigent del PSOE. Aquest és un dels elements que condicionarà la campanya que comença avui, en què els dos grans partits estatals situen al blanc de les crítiques Mariano Rajoy i el secretari general socialista, Alfredo Pérez Rubalcaba. Tots dos s'hi juguen molt, en aquestes eleccions, ja que –en bona mesura– els resultats es llegiran com un judici a la seva gestió política a Espanya.

Entre els altres candidats, el més ben valorat és Josep Maria Terricabras, d'ERC. L'aspirant de L'Esquerra pel Dret a Decidir obté una nota del 4,46, tot i que un 85% dels enquestats al conjunt de l'Estat reconeix que no sap qui és. Ramon Tremosa, de CiU, rep un 4,36, amb uns nivells de popularitat semblants.

Un dels més mal valorats, amb un 2,96, és Aleix Vidal-Quadras, de Vox, i vicepresident del Parlament Europeu.