El patriarca dels Carceller va ser client de Mossack Fonseca durant 20 anys

'El Confidencial' revela la relació de la família que controla Damm amb els 'papers de Panamà'

Ara
1 min
Els propietaris de Damm seran jutjats per blanqueig al juny

BarcelonaLa família Carceller, al capdavant de la cervesera catalana Damm, va ser client del despatx panameny Mossack Fonseca, especialista en societats 'offshore', durant 20 anys, segons explica aquest dijous 'El Confidencial'.

El diari digital, que ha tingut accés a la filtració dels denominats 'papers de Panamà', assegura que el patriarca de la família, Demetrio Carceller Coll, i els seus fills van tenir societats 'offshore' almenys des de l'any 1995.

Les societats estaven primer a Niue, un petit estat en una illa del sud del Pacífic, i després van ser traslladades a Samoa.

Segons aquest diari digital, l'Agència Tributària té coneixement d'algunes d'aquestes societats des de fa una dècada, quan va intervenir el bufet Petrus de Barcelona. De fet, respecte a les accions legals que es van seguir sobre els fills de Carceller, el jutjat número 5 de l'Audiència Nacional en va dictar l'arxivament.

Demetrio Carceller Coll i el seu fill estan pendents de judici per presumpte delicte fiscal després d'anys d'investigació, i la Fiscalia anticorrupció demana 48 anys de presó per al pare i 14 per al fill, que han hagut de fer front a una fiança de 476 i 236 milions d'euros, respectivament.

stats