Mor el primer mite tecnològic

El 5 d'octubre mor Steve Jobs, CEO i fundador d'una de les icones que ha revolucionat el món de la informàtica i la tecnologia: Apple. El seu llegat continua, amb l'interrogant obert de si els successors sabran superar (o mantenir) el mite

Ara
1 min
El primer mite tecnològic

BarcelonaVisió empresarial, intuïció, capacitat comunicativa i esperit de superació són quatre qualificatius que encaixen amb el perfil d'Steve Jobs. Però la radiografia d'aquest mite tecnològic no seria completa si es deixessin al marge les ombres que també van envoltar la enigmàtica figura d'aquest revolucionari tecnològic.

Pare del Macintosh, l'iPod, l'iPhone i l'iPad, fonts properes a l'empresa de la poma asseguren que Jobs va deixar embastats els plans de futur pels dispositius electrònics de la companyia abans de morir, la matinada del 6 d'octubre. Fins i tot, apunten que ja hauria imaginat el prototip d'un futur televisor Apple.

Mort (i substituït) el mite, i en plena fase de construcció d'un nou edifici que ha d'acollir els prop de 12.000 treballadors que conformen l'empresa, el seu llegat continua, sense motiu aparent que el faci trontollar. No obstant, els experts creuen que sense Jobs Apple està obligada a canviar, a reinventar-se. Potser no immediatament, amb l'estratègia de productes ja dissenyada a dos anys vista, però sí a mig i llarg termini. S'obre l'interrogant.

stats