Ángel María Villar rebrà una querella d'Ángel Galán, rival en la cursa a presidir la RFEF

El màxim dirigent del futbol espanyol serà l'encarregat de lliurar les copes de l'Europa League, Champions League i Eurocopa en absència del sancionat Michel Platini

El president de la Reial Federació de Futbol (RFEF), Ángel María Villar, torna a ser a l'ull de l'huracà. Aquest cop, el màxim dirigent del futbol espanyol  rebrà una querella que està preparant d'un dels seus adversaris en la cursa electoral per la RFEF. Miguel Ángel Galán Castellanos acusa el veterà exfutbolista, al càrrec des del 1988, d'un presumpte "delicte continuat de prevaricació administrativa continuada". El candidat qualifica d'"il·legalitat" i d'"injustícia" la pràctica d'un reglament que li permet "controlar lliurement" el procés electoral de la RFEF. 

Castellanos considera que Villar no ha seguit els criteris del CSD a l'hora d'elaborar un projecte de reglament electoral. A la querella, s'esmenta que el passat 19 de gener, la RFEF hauria aprovat un reglament electoral que contenia "greus irregularitats". A més, segons Castellanos va fer "cas omís" als requeriments del CSD i va "ignorar totes les al·legacions realitzades per persones amb interès pel procés electoral". Tot plegat serviria a Villar per "beneficiar els seus interessos a costa de trencar de forma deliberada la llei". 

Cal recordar que les eleccions a la presidència de la RFEF d'enguany estaven inicialment previstes pel passat abril, però l'Assemblea General Extraordinària de la RFEF celebrada al març va decidir ajornar-les, i  fixar-les per a l'últim quadrimestre de l'any, passats els Jocs Olímpics. En la mateixa reunió també es va acordar reduir de 180 a 140 el nombre d'assembleistes, amb una conseqüent reducció dels clubs representats. Unes mesures que han xocat amb les idees del CSD i la LFP. 

Villar, vicepresident de la UEFA des del 1992 i de la FIFA des del 2000, és també el president en funcions de la UEFA en absència del sancionat Michel Platini, i a l'espera que, el 14 de setembre l'organisme europeu elegeixi el seu successor, Villar serà l'encarregat de lliurar els tres títols continentals als guanyadors de les tres principals competicions europees: l'Europa League, la Champions League i l'Eurocopa. 

Castellanos recorda que no és el primer cop que Villar desafia el govern espanyol. "Ja ho va fer el 2008 amb l'executiu del PSOE, on no van voler celebrar les eleccions en les dates acordades pel CSD", exposa. I recorda un altre capítol polèmic: "El 2015, també va utilitzar la FIFA per intentar que el Reial Decret que regula la venda col·lectiva dels drets de retransmissió del futbol no tirés endavant".